Uncategorized

Lämmin pinaatti-artisokka dippi

Periamerikkalaisuus näkyy minussa kielen, ihonvärin, puherytmityksen ja ennen kaikkea erilaisten ruokalajien valmistamisessa. Mä vein Sampon lapsuudenystävän 40-vuotis synttäreille toissa viikonloppuna meillä Losissa kotona paljon syötyä dippiä. On varmaan tuttu elokuvista jos ei muualta, kuinka kovin odotettu esimerkiksi Super Bowl on. No meillä se tarkoitti kokoontumista isolla porukalla perhettä ja ystäviä. Jokainen toi jotain omaa bravuuri syötävää ja se monesti heijasti jokaisen omaa kulttuuria. Meillä oli maissileipää, valkosipulileipää, kanaa, salaatteja, bataattipiirakkaa, aasialaisia alkupaloja ja monta erilaista dippiä. Tää dippi jonka tein, on suosittu ihan ravintoloiden ruokalistoilla ja osa höystää sitä ravuin tai kanalla. Mä tykkään tehdä sitä ihan sellaisenaan, ja koska se oli kovasti tykätty myös täällä Suomessa, niin laitetaas jakoon resepti. Tämä ei ole missään tapauksessa painon pudottajan dippi, mutta hei, mikäpä oikeastaan on? Tämä sopii kuitenkin silloin tällöin syötäväksi herkutteluun ja suosittelenkin peli-iltaan tms.

Lämmin pinaatti-artisokka dippi 

Aineet:

-1 pss sulatettua pakastepinaattia

– 1 tölkki artisokan sydämiä

– 100 g maustamatonta tuorejuustoa

– 1 prk eila smetanaa

– 100 g majoneesia

– 100 g raastettua parmesaania

– 100 g mozzarella raastetta

– 3 valkosipulin kynttä

– 1 tl tabascoo

(chilihiutaleita oman maun mukaan)

Tästä ei resepti helpotu. Kaikki aineet sekaisin, pilkottavaa on ainoastaan valkosipuli sekä artisokan sydämet. Muuten kaikki sötkyksi sekaisin ja uuniin 180 astetta noin 30 min tai kunnes pinta on kullanruskea.

Dippi nautitaan joko ruisnappien tai tortilla lastujen kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *