Uncategorized

Milloin elän pelkäämättä?

Vaikka perusluonteeltani olen avoin, iloinen, positiivinen ja todella elämänmyönteinen, niin olen sisimmissäni aivan järjettömän kova pelkuri. Pelkään päivittäin paljon asioita ja niiden tajuaminen on oikeastaan enemmän vapauttanut minua kuin mitään muuta.

Kuva Satu Renko

Tämä aihe pomppasi mieleeni aamulla, kun huomasin heränneeni valtavaan pelkoon siitä, että en ollutkaan pudottanut painoani vaan olin päinvastoin tuplannut painoni, vaikka osallistuin ”jälleen kerran” uuteen laihdutusohjelmaan. Se ahdistus oli niin aidon tuntuinen, että totesin miehelleni aamulla olevani jälleen vissiin päästäni sekaisin. Hän ei ollut mun kans samaa mieltä tällä erää, johtuneeko sitten että on kyllä nähnyt mut aiemmin todella sekaisin, mutta alettiin jutteleen siitä pelosta ja ahdistuksesta. Mä ilmeisesti olen kehittänyt itselleni jonkinlaisen epäonnistumisen pelon muiden ihmisten sanomisten vuoksi. Vaikka mä en todellakaan lue mitään keltaisen lehdistön juttujen kommentteja, niin välillä joku ajattelee tekevänsä mulle palveluksen kertomalla mitä siellä lukee.  Tämän Suurin Pudottaja ohjelman tiimoilta siellä oli kuulemma odotus vain siihen, että kaksinkertaisena tulee kilot takas kun alat syömään ”normaalisti”. Tai ”valaan kokoinen se on vieläkin”. Tai vaikkapa ”Eikö kukaan ole sanonut tälle tyrkylle, että vaikka kuinka paljon osallistuis laihisohjelmiin niin yhtä ruma se on edelleen.” Niin no, ulkonäkö- ja makuasioista ei voi eikä kannata kiistellä. Mutta mun normaalisyöminen on ravintosuositusten mukaista ja isoin ero entiseen on se etten mä mätä naamaani lapsen nukkumaanmenon jälkeen ensin pari nami voikkaria ja säkillisen karkkia. Sillä muutoksella oon aika pitkälle päässyt. Voin siis haudata tämän pelon ja jatkaa muiden asioiden parissa.

Kuva Satu Renko

Mä pelkään myös etten kelpaa tämmöisenä. Vaikka perhe ja läheiset tietää millainen olen, ja toki nyt myös puoli miljoonaa viikottaista katsojaa, niin silti se muottiin mahtumattomuus takoo nuppia. Jep, mä en ole kuin valtaosa väestöä ja olen varmasti ärsyttävän äänekäs.

Mä jalostan päässäni tuota edellistä pelkoa vielä niin pitkälle, että olen antanut sen aiemmin estää minua saavuttamasta asioita joista haaveilen, vain siksi koska pelkäsin mahdollista ”ei” sanaa. Olen tätäkin viime aikoina työstänyt niin paljon, että vaikka en vienyt itseäni ihan sinne ”YES man” levelille ihan jokaiseen asiaan, niin ihan hirveesti aukes ovia ja tuli huikeita juttuja, koska olin itse vahvempi kuin mun omat itsekehittämät pelot.

Pakko myöntää. En olis puoli vuotta aiemmin uskonut kykeneväni niin moneen juttuun kuin nykyään. Niin henkisesti kuin fyysisesti. Aika makee juttu! 

Kuva Satu Renko

Facebook – Kauppiaanrouva

Instagram – Kauppiaanrouva

Snapchat – Kauppiaanrouva1

Blogit.fi – Kauppiaanrouva

Youtube – Poontusnee

One thought on “Milloin elän pelkäämättä?

  1. alussa se on aina hankalaa mittää muista minttu lopussa kiitos seisoo.🌹🌹🌹

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *