Blogi, Hyvinvointi, Ruoka

Kiroileva läski, vai ihan vaan oikea ihminen?

Sarja-laihduttaja täällä terve! Ottakaa toki huumorilla, koska minäkin osaan monesti itseni siten ottaa. Suurin Pudottaja Suomi käynnistyi viime viikolla Nelosella. Siellä minä sekä muutama muu kisailee leikkimielisesti (ken osaa siten kisata) ja ottavat aikaa itselleen. 

Kuva: Nelonen Media

Idea on kisassa kamppailla painon suhteen. Eli se, joka vähiten pudottaa painoa viikon aikana, joutuu häätöäänestykseen. Simppeliä, eikö totta? No jotta sitä painoa tippuisi, niin on ehdottomasti noudatettava annettuja ohjeita ja kaivaa itsestään se liikkuja-Minttu. En voi enempää painottaa kuinka epämukavaa se voikaan olla. Ikuinen sohvaperuna, ylistressaantunut perheenäiti, ylisuorittava ja itsensä lohtusyönyt keski-ikäinen nainen pitäisi saada motivoitua. Ja mitäs kun peilikuva ei ole se motivaattori? Mitäs kun ei kiinnosta mitä kukaan ajattelee mun persevästä ja reitevästä olemuksesta? En näköjään edes minä itse. Toki pakko myöntää, että persevä ja reitevä oon aina ollut, mutta sitten kun lisäät siihen vielä kaiken lisäksi sen mahakkuuden, niin tottahan toki alkaa päässä takomaan. Mutta onko se motivaatio, joka takoo? No ei. Ainoa harmitus siitä, ettei vaatteet mahdu päälle. 

Kuva: Nelonen Media

Helsingin urheilulääkärikeskus oli mukana tässä meidän projektissa. Ensinnäkin terveydellisistä syistä, mutta tietenkin myös turvallisuus syistä. Rapakunnossa olevat ihmiset, jotka kisaavat fyysisellä tasolla, laittavat kehonsa shokkiin kun sieltä poistetaan alkoholi, turha sokeri, liiallinen huono rasva ja lisätään hyvän ravinnon määrää, on pakko testeillä ensin selvittää voivatko he turvallisissa rajoissa pudottaa painoa tällaisessa formaatissa.

Kuva: Nelonen Media

No sieltä se Mintsen motivaatio tuli jyrän lailla. Kun sua tuijottaa kaksi silmäparia ja antaa kylmää faktaa sun fysiikasta ja mahdollisesta suunnasta johon olet itseäsi ajamassa, niin veti muikkelin hyvin nöyräksi. Se omahyväinen ”ei mulloo mitään vaivoja” asenne koki totaalisen murenemisen. Juu, minulla ei ole vielä vaivoja, minun veriarvot ja kaikki tulokset indikoi minun olevan vielä fyysisesti terve, mutta rasvamassa on kehossa aivan liikaa. Ja se taas tarkoittaa, että olen suuntamassa kohti elintapasairauksia. Siihen en halua itseaiheutetusti joutua. Ikä ja elämä tuo kremppoja muutenkin, joten itseäni en halua alkaa syyttämään.

No sitten tulee se palauteryöppy ohjelman tultua. ”Muuten oot ihan kiva, mutta kiroat liikaa”. Niin kiroan. Kun tunnelataus on päällä, mä kiroan. Ja voin vannoa ja vakuuttaa, että koko ohjelmassa mukana olo aikanani kiroan enemmän kuin siviilissä koskaan. Joten, jos haluatte tuomita minut siitä, olkaapa hyvät. Jos se tekee minusta huonon äidin, sit se on niin. Toivon pystyväni elämään ilman elintapasairauksia ja niin, että voin sitten vaikkapa korjata kiroiluni aiheuttamat vahingot vanhempana. 

On oikeastaan aika hullua, kuinka voi olla niin tottunut kaikennäköisiin palautteisiin. Negatiiviset varsinkin osaan ottaa nykyään todella ”kevyesti”, koska mä saan niin paljon enemmän positiivista palautetta ja energiaa jengiltä, joka joko painii samojen juttujen kanssa, on myös inhimillisiä ihmisiä, mutta eritoten ovat sydämeltään aitoja ja helposti lähestyttäviä. 

Yks todella hauska palaute on se, että ”miksi tyrkytät itseäsi ja läskejäsi ruutuun?” Ai miks? No siks, että sinä rakas kommentoija saat muun puolen miljoonan muun ihmisen joukossa niitä katsella, saadaan myös materiaalia muille haukkumasivustoille sekä eri tyylisten ihmisten blogeihin materiaalia siitä kuinka kyseenalainen formaatti onkaan kyseessä tai saadaan joku taho jota syyttää koko maailman syömishäiriöistä. Tai sitten ihan oikea realistinen syy saattaa olla, että mä tykkään tehdä telkkaria, mä tykkään haastaa itseäni ja mä tykkään kokea uusia juttuja sekä siinä saattaa piillä se mun kauan kaivattu into laittaa rasvasuhteet kropassa oikeisiin mittasuhteisiin. Mut mä annan jokaisen katsojan itse määrittää mun syyn, se on paljon hauskempaa sillee.

En edelleenkään lupaa olevani yli-ihminen, enkä lupaa etten koskaan enää repsahda. Mutta mä voin luvata ottavani päivän kerrallaan ja olla ylpeä itsestäni silloinkin kun siihen ei olis näennäistä syytä.

6 thoughts on “Kiroileva läski, vai ihan vaan oikea ihminen?

  1. Antaa kuule ihmisen räksyttää vaan, niillähän just vituttaaa se että oot ylpeästi oma itsesi. Siihen ei kaikki pysty. Tsemppiä Minttu ❤

  2. Antaa kuule ihmisten räksyttää vaan, niillähän just vituttaaa se että oot ylpeästi oma itsesi. Siihen ei kaikki pysty. Tsemppiä Minttu ❤

  3. Jatka samaan malliin, ole vain oma ihana itsesi. Ne jotka räkyttää, on niitä just joilla niitä ongelmia itsensä kanssa onkin! Näen sinussa paljon samaa mitä itsessäni❤️ Big respect Minttu👍🙏🙃

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *