Hyvinvointi, Ystävyys

Kaikki eivät ole ystäviäsi – varo kehen luotat

Oletko koskaan ollut tilanteessa, jossa joku ihminen, jonka kuvittelet olevan ystäväsi, mutta hänestä paljastuu piirteitä, joita et kuuna kummajaisena uskonut paljastuvan, saati olevan olemassa? Eilen katsoin videon, joka levisi Facessa. Siinä oli vahva pointti tällaiselle naiville uskojalle. Kaikki eivät ole ystäviäsi. Jengi, jota pidät omassa ystävyyden ympyrässäsi eivät kaikki ole sinun puolellasi. Enkä tarkoita millään muotoa peesaamista tai tilannetta, jossa käyttäydyt kuin aasi niin ystäviesi pitäisi jeesustella sinun olleen oikeassa. Se olisi jo ihan puhdasta feikkaamista.

Mun kaveripiiri on melko laaja. Tuttuja on niin että päät yhteen kolisee, mutta ystävät ovatkin ihan oma lukunsa. Osa mun ystävistä on ollut matkassa lapsuudesta saakka ja osa tullut opiskelujen myötä. Osaan olen tutustunut muiden kautta ja erinäisissä duunikuvioissa.

Mun paras ystäväni on kulkenut matkassa jo kohta kakskyt vuotta. Hän on mun kaikkien kolmen tyttäreni kummitäti, ja siinäkin duunissaan ihan ykkösluokkaa. Hän on läsnä tytöille ja tytötkin tietää kenelle soittaa jos hätä tulee eikä vanhemmat vastaa. Mä jouduin tuossa taannoin sairaalahoitoon. Se tuli yllättäen eikä siinä oikein osannut varautua mitenkään. Mä en synnytyksiä lukuun ottamatta ole koskaan ollut hoidettavana ja tilanne oli pelottavan lisäksi tosi ahdistava.

Tietenkin ilmoitin läheisille mikä on meininki, mutta muuten en osannut selventää. Sain vuodepaikan ja jäin kylkiasentoon itkemään. Ei mennyt kuin hetki niin tuttu ääni kuului käytävässä ja pääsin mun parhaan ystävän haliotteeseen. Mä vaan itkin ja Reetta sanoi mulle, että hän tietää kuinka tuo potilaan rooli on enemmän perseestä. Mutta mitä ystävyyteen tulee, niin tämä pienen lapsen äiti tuli mun luo ja jätti tytön kotiin. Hän toi mulle tuliaisia. Ekana oli puhtaat pikkarit. Siis oikeesti puhtaat pikkarit! Ne oli parasta mitä siinä kohtaa tiesin sen kaiken ronklaamisen ja kipuilun jälkeen. Mun tuliaiskassiin kuului myös matka-lehti, sen idea oli viedä mun paha mieli muualle. Samoin sain pehmolelun, koska yksin steriilissä paikassa ei ole kiva nukkua. Nii-in. Voiko huomaavaisempaa ja välittävämpää olla?

Mulla on myös ystäviä, jotka ovat vuosien jälkeen uudelleen elämässä ja pakko sanoa, että se on ihan mahtavaa. Voit soittaa ja kysyä saako Baba tulla leikkiin puolen tunnin varoajalla tai 7 lapsen äiti lähtee mun kans suunnitteleen yo-juhlia ihan niin kuin ei olis muutakin elämää. Löytyy myös sydänystävä, joka sanoo sulle kaiken ihan suoraan, ei ota susta rumia kuvia ja jonka kans voi lähtee Balille tekeen kaikkee sellaista erilaista ilman mitään suurempaa suunnitelmaa.

Ystävyydessä on sellainen merkillinen juttu, että sanat eivät merkitse mitään vaan teot ratkaisee. On myös hyväksyttävä sellainen tosiasia, että kaikki ihmiset joihin luotat eivät ole sen arvoisia. Itse arvostan itseäni sen verran, että en halua olla lojaali väärille ihmisille vaan pitäydyn omassa pikku kuplassani. En halua ympärilleni ihmisiä, jotka vain odottavat minun epäonnistuvan tai etsivät saumaa iskeä puukko syvälle selkään. Osaan hoitaa detox-puolen siinä suhteessa. Mä kyllä satun olemaan erittäin onnekas. Mulla on maailman parhaat ystävät!

Facebook – Kauppiaanrouva

Instagram – Kauppiaanrouva

Snapchat – Kauppiaanrouva1

Blogit.fi – Kauppiaanrouva

 

17 thoughts on “Kaikki eivät ole ystäviäsi – varo kehen luotat

 1. Tämä juttusi kolahti oikein kunnolla. Huomasin, että ihminen, jota olen pitänyt pitkäaikaisimpana ja parhaana ystävänäni, ei olekkaan sitä. Joten teempä asialle nyt jotain, Kiitos.

 2. Kiitos,Hyvin kirjoitettu ja asiallinen kuvaus.Siis kaikki ystävät,jotka
  hymyisevät,niin eivät ole oikeasti todellisia ystäviä. Eikä ehkä
  ne pitkäaikaisimmatkaan aina, Voit kirjoittaa minulle sähköpostia

 3. Olipa hyvä juttu taas ja niin totta 😊näin kun ikää on tullu olen karsinut ne ”ystävät” jotka ottavat enemmän kuin antavat! Iloa päivääsi❤️

 4. Hieno kirjoitus on tullut todettua että paras ystävä on muuttunut täydellisesti että vois sanoa ei täs vihamiehiä tarvi kun kaverit on tälläsiä t keke

 5. aiemmin itse palvoin ”ystäviäni”-aina auttamassa,osallistumassa ja saatavilla. en osannut sanoa koskaan EI, en kotona-en töissä en omille läheisille-en omille ”ystäville”.sairastuin ja hiljalleen toipuessani opettelin elämään oman jaksamiseni kanssa ja oli pakko huolehtia ensin itsestä ja tehdä sitä mikä tuntui hyvältä.
  nyt ei ole kuin muutama ystävä-minusta ei ole enää entisen kaltaista iloa….mutta minulla on kaikkein läheisimmät:lapset ja lapsenlapset….kaikkein rakkaimmat.

  1. Tarinassasi on paljon samaa kuin omassani❤️ Halauksia❤️

 6. Paljon on ihmisiä jotka esittää olevansa hyväkin kaveri niin kauan, kun toisesta on jotain hyötyä, sitten se kaveruus muuttuu seläntakana puhumiseksi, kun lakkaa hyötymästä. Kyllä jää tyhjä tunne, kun tämän ihanin huomaa.

 7. Hei!
  Tämän minä olen oppinut kantapään kautta. Se myytti, että on kaikkien kaveri, on täysin kumoutunut. Kun yrittää olla kaikille mukava, kaikki eivät ole sulle mukavia. Ja sitten kun on vaikea hetki elämässä, silloin nämä niin sanotut ”ystävät” iskevät. Ja aivan yllättävissä tilanteissa. Olen vaan kyllästynyt olemaan varovainen, että kuka saattaa käyttää minua vastaan mitäkin asetta, koska se vaan kuluttaa omia voimavarojani ja lisää yksinäisyyttä. Olen tässä asiassa sitä mieltä, että pitää vaan luottaa. Aika ja vaikeat elämäntilanteet näyttävät, kuka on todellinen ystävä.
  Sanon vielä että on ihana kuulla, että sinulla on tuommoinen ystävä. Ja osaan iloita puolestasi, vaikka itselläni ei tuollaista tilannetta olekaan. Se kuitenkin saa tulevaisuuden näyttämään aavistuksen valoisammalta ihmisten suhteen! <3

 8. Mut on petetty ystävyydessä niin monta kertaa.. En todellakaan tahdo enää luottaa ihmisiin tai päästää ketään liian lähelle.. Tuntuu typerältä sanoa, mutta olen onnellinen että ensimmäinen ns. Ystävä jätti lainan maksamatta, niin että menetin loppujen lopuksi luotto tietoni.. Vaikka se on hankaloittanut suuren perheen äitinä elämää ihan mielettömästi, niin se myös karsii teko ystävät ja rahan lainaajat tehokkaasti. Olen myös oppinut kylmän tosi asian, eli oli se ystävä kuinka hyvä tahansa.. Niin loppujen lopuksi vain omaan perheeseesi voit luottaa.. Ainakin jos on kyse henkilökohtaisista asioista.. Olet onnellinen kun olet löytänyt oikeita ihmisiä ympärilleai, todella onnellinen. 😊

 9. Näin tää menee. Tosiystävyys käy ilmi vasta silloin, kun olet tiukimmassa paikassa. Läheisimmiksi luullut vetäytyvät kauimmaksi, tuki voi tulla yllättävältä suunnalta. Toivottavasti tulee, yksin ei kukaan takuulla voimaannu tai toivu. Tämän kun muistaa, voi miettiä omaa toimintaansa ystävänä.

 10. Hyvä kirjoitus! Ja täyttä asiaa!
  Itse oon ollu lähes koko elämäni ihmisten käytettävissä, aina tavoitettavissa, rakastamassa ja huolehtimassa. Nyt pari vuotta sitten uuvuin, sairastuin ja lopulta jouduin hengenvaaralliseen leikkaukseen. Rakkain ystäväni oli ensimmäinen vieraani sairaalapedin ääressä, tsemppaamassa. Oli muitakin voinnin kyselijöitä, huolehtijoita. Nyt tuosta leikkauksesta on vuosi, en ole vieläkään kunnossa, enkä entiselleni palaa. Surullisinta on että voinnin kyselyt on loppuneet. En ole enää hyödyllinen, olen vajavainen, minusta ei ole auttamaan muita, vaan pyristelen itseäni pikkuhiljaa pinnalle. Monta ihmistä on kelkastani pudonnut näiden vuosien aikana ja vihdoin olen löytänyt minuuteni sanomassa ”EI, en kykene” tai ”ei, en jaksa”. Jäljelle jääneet välittävät aidosti, mistä olen onnellinen. Mutta tie ei ole ollut helppo. Kiitos ajatuksistasi. Toivottavasti mahdollisimman moni lukee tekstisi.

 11. Tiedän tunteen. Parhaista parhain ystäväni, hän on ollut aina läsnä, kuunnellut, kuskannut selviytymispakkauksia minne ikinä vaan, kuin myös minä hänelle. Hän on molempien lasteni kummi myös… Nyt erosimme lasteni isän kanssa, he eivät oikein ikinä ole kunnolla tulleet toimeen, koska mies kohteli minua vähän niin ja näin… Nyt he ovat alkaneet seurustelemaan siis kyllä, lasteni isä ja parhain ystäväni, lastemme kummi… He ovat muuttaneet yhteen ja saavat pian oman vauvan. Menetin ystäväni, tuntuu että kaikelta katosi Pohja… Siellä meidän lapset nyt vierailee heidän kotonaan joka toinen vklp koska tämä entinen ystäväni ei halua lapsiamme sinne enempää kun ovat rasite hänen raskaudelleen ja este heidän uuden pesänsä rakentumiselle… Varo todella kehen luotat, edes 12 vuotta ei näemmä voi paljastaa ihmisen todellisia puolia.

  1. Käsittämättömän törkeää molemmilta. Mutta enpä usko, että heidän onnensa on mikään forever!

 12. Mun paras ystävä vuodesta 1998 …tai luulin hänen olevan… yritti sabotoida meidän häät… ja oli vielä toinen kaasoista. Onneksi teki virheliikkeen ja paljastui, vaikka ei tänäpäivänäkään sitä tunnusta kokonaan omaksi teokseen. Ystävä johon luotin muuttui mun eron myötä ja uuden miehen myötä ”hirviöksi”. Kateelliseksi kaikesta mitä mulla oli, vaikka itsellään oli kaikkea ihanaa ja hyvää mitä oli aina toivonut. Tuntui, että hän karehti myös sitä, että erosin ex-miehestäni ja sain olla sinkku. Hän alkoi karehtia uuden seurustelusuhteeni myötä tulleita ystäviä, etten muka pitänyt yhteyttä vaikka melkein joka viikko olisin mennyt käymään, mutta hänellä oli aina parempaa tekemistä, milloin oli äiti käymässä ja milloin mitäkin. Sitten hän piti itseään jotenkin alempi arvoisena kun pyysin häntä kaasokseni, kun sanoin että haluaisin että olisit toinen kaasoistani. Sana toinen kaaso, ilmeisesti oli jotenkin liikaa, olisi pitänyt ilmeisesti sanoa, että olet ykköskaaso tms. Hän luuli, että toisen kaason kanssa olemme tehneet häneltä salaa häihin liittyviä juttuja, eikä hänelle ole kerrottu, vaikka annoin hänelle tehtävän etsiä aforismeja ja sanoin, että ilmoitan aina kun tehdään jotain. Sitten hän vain ilmeisesti pimahti jotenkin, kun salaviestien kautta yritti mustamaalata toista kaasoistani (joka on myös poikamme kummitäti ja hyvä ystävämme ja tiesin, ettei todellakaan näin ole koska hän oli juuri itse eronnut miehestään kun oma mies oli törkeästi pettänyt häntä) ja tulevaa aviomiestäni, että heillä olisi jotain vispilänkauppaa menossa ja osasi tämänkin ajankohdan valita juuri silloin kun mieheni lähti poikien kelkkareissulle Leville. Nyt on tullut 6 vuotta ystävyytemme katkeamisesta, eikä paluuta enää siihen ole.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *