Blogi, Hyvinvointi, Kulttuuri

Sä kasvatat kiusaajaa

Tässä menneenä viikkona on ollut paljon merkityksellisemmät asiat mielessä kuin sosiaalinen media. Olen aika minimissä ollut linjoilla ja oikeastaan lentotilassa pitänyt puhelinta tämän vointini vuoksi. Eikä tämä postaus koske mun terveydentilaa tai muutakaan mehukasta, vaan ihan istahdin sohvalle ja ajattelin jälleen avata sanaisen arkkuni ihmisyydestä ja siitä miksi yhteiskunnassamme on yhä enemmän kasvavaa huonoa oloa, joka nykyään sitten varmasti istutetaan tuleviin jälkipolviin.

Tässä on oiva esimerkki siitä idiotismistä. Mun mies postas kuvan avokadosta ja pastan tekemisestä eilen. Siis avokadosta ja makaronipaketista! Niin yksi ylpeä neljän lapsen äiti kokee ilokseen vetää minut ja minun hänestä epämiellyttävän ulkonäköni tähän mukaan. Itse mietin vain päätäni pyöritellen, että miten helvetissä minä ja minun painoni liittyy mun mieheni tekemään postaukseen? Ei sitten niin mitenkään.

Mä olen ihan koko ikäni kuullut tuota huutelua. Lapsena se oli neekeriksi tai läskiperseeksi, nyt julkisuuden mukana se on milloin tyrkky tai siivellä eläjä. Toki tubea tehdessäni tuo ”neekeri” nyt on arkipäivää. Mielikuvitusrikkaimmat iskevät sinne painopuoleen tai jopa mun hiukset ovat huutelun aihe. Mutta katsookaapa oikeasti tuota lapsen kuvaa. Se olen minä. Minä pienenä, jossa raadollinen elämä oli vasta aluillaan. Ei tuossa tytössä ole mitään vikaa, mutta ihmiset ympärillä saavat hänet inhoamaan itseään ja toivomaan parempaa ulkokuorta.

Sitten tullaan siihen miksi esimerkiksi mun lapset eivät ole koskaan kavahtaneet erilaisuutta. Ei kehitysvammaa, ei ihon väriä, ei uskontoja. Heidät on kasvatettu siihen, että jokainen ihminen on arvokas. Meillä on perheessä jo kaikkea tuota erilaisuutta. Eri ihon värit, eri uskonnot, eri murteet, kehitysvammaa, you name it. He käyvät koulua, jossa erilaisuus on normi ei mikään tuijottelun aihe. Meillä rakastetaan ihmisiä heidän luonteensa perusteella, ei ulkoisten avujen perusteella. Ja mä en suostu kasvattamaan kiusaajaa.

Joten kun vanhemmat mietitte miksi sinun kullastasi tuli kiusaaja, niin veikkaan ettei se tullut synnytyskanavaa pitkin vaan ihan mielestäsi viattomista kommenteista, joita kotona kuulee. Olipa se sitten Maajussille morsian ohjelman ehdokkaiden ulkonäöstä tai Unelmahäiden morsiamen puvusta, joka sun mielestä on hirveä eikä sovi lainkaan, koska takana näkyy makkara. Suosittelen katsomaan ensin peiliin ennen kuin huutelet. Koska mun mielestä sä kelpaat just tuollaisena kuin olet, joten anna tämänkin kukan kukkia vaan. Äläkä ainakaan kasvata lapsestasi ahdasmielistä arvostelijaa vaikket omasta kuplastasi kauemmas näkisikään.

Facebook – Kauppiaanrouva

Instagram – Kauppiaanrouva

Snapchat – Kauppiaanrouva1

Blogit.fi – Kauppiaanrouva

44 thoughts on “Sä kasvatat kiusaajaa

 1. Erittäin hyvä kirjoitus. Päivittäin sitä kuulee kuinka aikuiset kommentoivat negatiivisesti toisia ihmisiä ja lapset siinä vieressä kuuntelevat, päätyen samaan lopputulokseen.
  Olet kasvattanut fiksuja tyttöjä.

 2. Sä oot ihana just tuollaisena kuin oot! Persoonallinen aito ihminen.
  Mikä kumma saa ihmiset toimimaan noin nettikirjoittelussa… 🙁

 3. Voi hyvä Sylyvi noita kommentteja. On niin helppoa haukkua immeisiä SOMEn avulla, kun ei muuten suutaan uskaltais aukoa. Olet upea, kaunis, vahva nainen and ISALUTE U HURL!!. KEEP ON KEEPIN ON❤️

 4. Kun suu avataan , se kertoo kaiken puhujasta, ei siitä, kenestä puhuu. Panettelu on AINA puhujan oma mielipide, on vastaanottajan asia, meneekö siihen mukaan vai ei. Jatka vaan Minttu sammaan malliin. Sun juttujasi ja elämänasennettasi on ilo seurata.

 5. Puhut niin asiaa. Itse ylipainoisena oon saanut lapsuudessa kuulla siitä, mutta nykyään olen että So What? Se on sitä kateellisten puhetta. Tyttäreni on ylipainoinen, ja hän on kans saanut kuulla ikänsä siitä. Ainut asia vaan on se, että hänellä todettiin kilpirauhasen vajaatoiminta, mutta sitähän ei ihmiset tiedä. Meillä olen yrittänyt lapseni kasvattaa myös niin, että jokaista ihmistä arvostetaan. Myös itseä. Olet rohkea nainen ja ihanaa kevään odotusta 🙂

 6. Ihmiset tai mitä lie ameeban alalajeja ovatkaan, kuvittelevat voivansa sanoa netissä ihan mitä tahansa ja kelle tahansa. Naamatusten ei olisi kanttia. Luusereita ovat ihan jokainen noista. Isosti tsemejä teille molemmille 🌺🌺🌺

 7. Olen samaa mieltä kirjoitus oli tosi hyvä ja sinä olet ihana juuri sellaisena kuin olet, on ilo seurata teidän ohjelmaa kaikkea hyvää teille ❤️

 8. Hei luin kans noi kommentit ja pöyristyin ihmisen törkeydestä.

  Oma mielikuvani sinusta on niiden vähäisten lukemieni juttujen perusteella ollut; kaunis, fiksu, itsenäinen ja rohkea nainen joka uskaltaa käyttää omaa ääntään.
  En ole hetkeäkään miettinyt, edes uhrannut ajatustakaan painollesi. Koska se ei ole asia mitä sinusta ensimmäiseksi huomaa.

 9. Myötähäpeä on suunnaton.. Viestit kertovat omaa karua kieltään siitä, miten ahdasmielisiä ja tyhmiä, siis oikeesti tyhmiä, ihmiset voivat olla. Ei olla käyty omaa kirkonkylää pidemmällä… eikä siitä kirkonkylän reissustakaan opittu mitään… Mutta minkäs sille voi, jos on tyhmä niin on .. mutta että kehtaa sen vielä julkisesti esittää, niin se vasta älytöntä on… Anna palaa vaan Minttu, meitä on täällä satoja jokaista idioottia kohti, joten voitolla ollaan… Olet upea nainen. 👍👍👍❤️❤️❤️

 10. On se todella hirveää,että aikuiset ihmiset kirjoittelee näin!
  Itse olen kokenut koulukiusaamista.Ja jäljet pysyy aina mukanani.
  Olen pyrkinyt kasvattamaan lapsistani suvaitsevaisia.Opetin että kotona saa sanoa ja puhua,mutta täytyy olla tietty suodatin mitä kirjoittaa tai puhuu kodin seinien ulkopuolella.
  Voimia teille💗

 11. Ulkoisestikin kaunis ja ns pinnastaan itsevarma saattaa olla sen todellisen minänsä kanssa ihan hukassa ja epävarma. Sitten sitä pitää muita haukkumalla omaa olemistaan pönkittää. Se on harmi.
  Sinä olet erittäin kaunis ja vahva nainen, nimenomaan nainen, etkä mikään tyttönen ja sekös niitä epävarmoja ihmisiä nyppii. Arvostan suuresti ajatusmaailmaasi ja sitä miten lapsiasi kasvatat! Pidä pää pystyssä, tämä maailma tarvitsee enemmän kaltaisiasi ihmisiä.

 12. Olen niin sanaton..
  Ja vaikka tää on varmasti täysin turhaa mutta myöskin niin pahoillani tuollaisten puolesta. Uskomatonta.
  Tuo lapsuuden kuva on muuten ihana <3 Voimakas kuva, vaikka pinnan alla on kuinka haurautta.

 13. Siis niin naulankantaan! En myöskään ole suostunut kasvattamaan kiusaajaa. Lähipiirissäni on uskovaisia, tummaihoisia ja seksuaalisesti erilailla suuntautuneita, ja kaikki yhtä rakkaita minulle. Niinpä lapseni on oppinut katsomaan elämää avoimin silmin. Tosin se sitten kostautui hänelle koulukiusatun kohtalona, kun hän ei suostunut liittymään arvostelijoiden ja huutelijoiden joukkoon. Nyt hän on jo täysi-ikäinen ja löytämässä oman tiensä, ei tosin helpolla.

  Silti en kadu sitä, että kasvatin hänet suvaitsevaksi ja muista välittäväksi. En ole koskaan tajunnut noita ahdasmielisiä aikuisia, jotka eivät siedä mitään erilaisuutta. He vain siirtävät myrkylliset mielipiteensä seuraavalle sukupolvelle, ja maailma ei ainakaan sen ansiosta pelastu…

 14. WORD. Täydellistä. Ei lisättävää.
  Toivottavasti tän lukee niin moni ihminen ku vaan ikinä mahollista.
  Oot huippu ❤

 15. Michele.Sinä olet todella kaunis kotiäiti,ja rakastat miehesi kanssa lapsianne.Se on kaikista tärkeintä.Se on varmaa,että sinun lapsistasi ei tule kiusaajia,sillä olet kasvattanut heidät siihen.Jätä omaan arvoonsa ne ihmiset,jotka panettelevat sinua.Ihanaa kevään odotusta koko perheelle.

 16. En ikinä lue mitään Blogeja, mutta seuraan sinua SC:ssä ja otsikko herätti kiinnostukseni. Täytyy sanoa, että en voi ymmärtää miten pystytte ottamaan vastaan kaiken tuon paskan mitä Sampon kanssa saatte. Tuli todella surullinen fiilis kun luin tämän. 🙁 Musta sua on tosi kiva katsoa kun olet niin positiivinen ja teillä on hauska perhe ja sulla on tosi mielenkiintoinen historia jollaista harvalta löytyy. Täytyy myöntää, että itsekkin tulee joskus sanottua asioita miettimättä paljoakaan seurauksia, mutta tämä kyllä herätti ajettelemaan myös omaa käytöstään.

 17. Aivan oikein sanot rasismi on kotoa opittua kohdistu mihin vaan. Lapset leikkii kaikkien kans kunnes aikuinen toisin opettaa Tsemiä heidänkö perheelle

 18. Erittäin hyvää tekstiä. Olet sisäisesti ja ulkoisesti kaunis. En tiedä, mitä kicksejä ihmiset saa kirjoittaessaan tuollaista. 👍

 19. No voi Hyvänen aika , Luulin että oot Nuorkamista kotosin..
  Eläkä nuihin Kommentteihin ota Mielipahaa
  Suurinosa Meistä On niin Kateelisia Toisilleen ,minulkin jopa omasta Suvusta löytyy moisia..
  Hyi olkoon ,nuo puheet…
  Minusta on ollut Kiva seurata Kommenttejasi,
  Jatka Samaan malliin…
  Tsemppiä Sun Perheelle..Voikaatten Hyvin Ja Jaksamisia <3

 20. Hyvä kirjoitus kauppiaan rouva!Puhut täyttä asiaa. Harmittaa ja pistää vihaksi tuollaiset ihmiset!Kateelliset ne vain kitisee! Olet kaunis ja vielä viisas nainen. ❤Pidä lippu korkealla!👍 Ei kun pää pystyyn!❤

 21. Anteeksi. Sinä olet ihana ja rakastettava ihminen. Olen usein ihmetellyt samoja asioita. Mikä itsellä on pielessä kun pitää toisia haukkua. Pitääkö silloin itseään täydellisenä ihmisenä.

 22. Ihan huikea kirjoitus taas Minttu, kiitos❤️ Itse yritän omille lapsille myös opettaa että jokainen meistä on omanlaisensa ja niin kuin kirjoitit annetaan kaikkien kukkien kukkia 😘

 23. Näin se isolta osaltaan menee, mutta ei tietenkään aina, koska kaikki ollaan kuitenkin erilaisia ja lapset ei välttämättä seuraa vanhempiaan, vaan ottaa jostain muualta arvojaan.
  Itse törmäsin kyllä tähän periytyvyyteen, sillä itsellä oli nuorena kaveri, jonka äiti suureen ääneen pilkkasi toisten ulkonäköä. Tyttärelle periytyi kanssa toisten läskiksi haukkumisen taito, vaikka itse kyllä oli samaa kaliberia kuin haukkumansakin. No sitten tämä siirtyi kolmanteen polveen ja samaa (sanoisin nyt kyllä itse, valkoisen roskan) kommetointia toisten ulkonäöstä jatketaan.Tässä tapauksessa kyllä koulutuskaan ei kuulunut sukupolvien ketjuun.

 24. Hei Michele päästä toisesta korvasta ulos… näitä kiusaajia ajaa kateus. Kateus siksi kun oma elämä on kurjaa ja tylsää. Silloin tehdään kaikki mahdollinen että muillakin olisi paha olla. Varsinkin niillä jotka ovat rohkeita, kauniita, ja joilla on mahtava ja iloinen ja aito meininki ystävien, sisarusten, lapsien ja liiketoimien saralla. Niinkuin teillä Sampon kanssa nyt on. Onnellisuus ja hyvä elämä ei ole pelkkää sattumaa vaan sen eteen on tehtävä työtä niiden ihmisten kanssa ketä rakastaa, ja ketkä rakastaa. Niinkuin olen huomannut teidän tekevän. Hyvä tahto ja sen toteuttaminen palkitsee onnella ja rauhalla ennemmin tai myöhemmin. Pysykää vahvoina ja hymyilkää yläpeukun kera kaikille näille mielensäpahoittajille ja kiusaajille. Tiedän kokemuksesta ettei se ole helppoa. Mutta se kannattaa oman itsensä tähden. Toivotaan heillekin joulupukilta jotain etteivät ihan masentuisi. Hekin on ihmisiä kaiken jälkeen 😉. Keep going and sano Sampolle että kasvattaa isot mustat viikset😂! T Upi

 25. Tämä on hyvä kirjoitus ja täyttä asiaa.Aikuiset kiusaajat kasvattavat lapsistaan kiusaajia. Tähän nettikiusaamiseen pitää puuttua juurikin tämän kirjoituksen tavalla.

 26. Täysin samaa mieltä kaikesta paitsi siitä, että se olisi aina kasvatuksesta kiinni. Mäkin ennen luulin niin, kunnes sain nuorimman lapseni ja suureksi hämmästyksekseni huomasin, ettei omilla kasvatuksilla, esimerkillä, kotioloilla jne. ollutkaan mitään merkitystä hänen välinpitämättömyyteensä toisten ihmisten tunteita kohtaan. Empatiaa ja epäitsekkyyttä ei todellakaan hänen tapauksessaan voinut opettaa vaikka kuin yritin, kun poika tuntui sieltä synnytyskanasta pullahtaneen planeetan kokoisen egon kanssa ja sen kanssa on välillä turha väitellä että mikä on oikein ja mikä ei. Ihan älytöntä, kun isoveljensäkin on taas ihan päinvastainen. Hyvin raskas & vaikea asia, eikä auta muiden täysin väärä tieto, että se olisi jotenkin mun vika, vaikkakin ymmärrän sen koska itsekin ennen luulin niin. Olemme todellakin kaikki erilaisia, eikä mikään asia ole mustavalkoinen & yksiselitteinen, vaan poikkeuksia löytyy ihan joka paikasta.

 27. Käsittämätöntä.
  Uskaltaisivatkohan nämä puskista huutelijat sanoa sanottavansa kasvotusten? Epäilen.
  Toisen ihmisen kunnioitus? Mihin se on hävinnyt?

 28. Sä olet kyllä niin rautainen ja viisas nainen, toi kaikki mitä arjessa jo pyörität on käsittämätöntä leijonaemon touhua,puhumattakaan tuosta erilaisuuden hyväksymiseen kasvattamisesta, sitä fraasia ”kaikki ovat yksilöitä ja kunnioitan erilaisuutta” viljelee puheissa moni, mutta HARVA kykenee siihen arjessa tai jopa työssään. Ja näen sitä työssäni neurologisesti oirehtivien kanssa viikottain joskus jopa päivittäin ja heillä jos kenellä on jo paljon itsetuntopulmia tämän takia. Kumpa kaikki kieltätyisivät kiusaajien kasvattamisesta👍❣

 29. Kaikkia tämä maa elättää,täysin käsittämätöntä.Ei noista kommenteista kannata välittää.Taitaa paha olo jyllätä tuollaisten ihmisten elämässä. Joskus vois olla kirjoittamatta vai ei sinusta tykkäisikään.tsemppiä teille minä ainakin olen saanut ohjelman myötä teistä täysin toisenlaisen kuvan.

 30. Helvetin hyvä kirjoitus! Meitä kaikkia ei ole valettu samassa muotissa, luojan kiitos. Ollaan jokainen just sellasia kun ollaan – ylpeästi vielä.

 31. Siitä on jo viikkoja ku eka kerran luin tän tekstin ja siitä asti se on pyörinyt mielessä.
  Just tää ku vanhemmat kommentoi ja arvostelee ihmisiä. Mä oon kasvanut just tämmösten vanhempien kans. Kaikki ihmiset on olleet tän arvostelun kohteena, telkkarissa olevat julkkikset ja tavikset, suojatietä ylittävä äiti lastensa kans, papparainen kauppa jonossa, mun lapsuuden kaverit, ihan kaikki.
  Varmasti se on saanu myös mut arvostelemaan muita, mutta näin oikeesti aikuisena huomaan, että sillä on ollu muhun myös muu lista vaikutusta. Mulla on ihan todella huono itsetunto. Mä ajattelen, että ihan jokainen joka mut näkee tuolla kaupungilla arvostelee mua. Mun on todella hankala ystävystyä uusien ihmisten kans, koska mää vaan oon tämmönen ja ei kukaan halua olla mun ystävä koska käytän tämmösiä vaatteita ja oon 20kg ylipainoinen.
  Mä kyllä tiedostan, että nämä ei oo todellisia asioita, mutta edelleen ne määrittää aika paljon mun ajatusta itsestäni.
  En tiedä minkälainen mun ajatusmaailma ois jos mun lapsuuden kodissa ei ois ollu niin vahvasti esillä tämä toisten arvostelu.
  Oot kaunis ja mielenkiintoinen ihminen Minttu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *