Parisuhde, Perhe

Kuinka helposti hylkään lapseni

Miten mä voin näin tehdä? ”Hylkäät oman lapsesi”. Ei voi olla totta. Taas tätä samaa mantraa. Mä en ymmärrä mistä jotkut ihmiset ammentaa tämän arkiajattelun, mutta mielestäni ei ole lapsen hylkäämistä jos hän jää isälleen tai edes mummolleen hoitoon.

Mä en aina edes jaksa lukea ihmisten kommentteja, mutta jotkut kun pomppaa silmille niin kyllä siinä sappi kiehuu. Mutta tiedättekö mitä? Mä jätin mun tyttöni oikein hyvillä mielin iskänsä kanssa ja lomailin täysin rinnoin keskimmäiseni kanssa. En potenut kertaakaan huonoa omaatuntoa, vaikka tottakai raastava ikävä on neitiä. Tai no, neitejä. Mutta mä myös osasin koko viikon keskittyä täysillä 13 vuotiaan kanssa puuhasteluun, jota ei 4 vuotiaan itkupotkuraivarit tai nukkuma-ajat sävyttäneet. Meillä oli uskomattoman upea loma. Ja isillä ja tytöllä on ollut erittäin hauskaa Barbie-leikeissään ja ulkoluissaan. Olin niin ylpeä kun minulta kysyttiin ”pärjääkö lapsi isänsä kanssa?” Oi kuule. Kyllä pärjää. On aina pärjänneet ja ihan ilman minulta saatuja käyttöohjeita. Hiukset saattaa olla harjaamatta ja takkamakkaraa syövät iltapalaksi, mut mitä sitten? Hampaat ja pylly on pesty ja aina on puhtaat vaatteet päiväkotiin. Kaksinhan me hänet tänne saatettiin ja yhdessä hänet kasvatamme. Ja olipa ihana huomata ulkomailla sekin, että on niitä muitakin eri porukalla reissaajia. Brittinaisen kaksoset olivat erikseen isä tyttären kanssa ja äiti poikansa kanssa. Dynamiikka muuttuu ja kiva että meitä outolintuja on enemmänkin.

Seuraavaks mä ”hylkään” pari muuta ja suuntaan nuorimmaiseni kanssa Aurinkorannikolle. Aion myös siitä nauttia hänen kanssaan täysin rinnoin.

Instagram – Kauppiaanrouva

Snapchat – Kauppiaanrouva1

Facebook – Kauppiaanrouva

Blogit.fi – Kauppiaanrouva

Bloglovin´- Kauppiaanrouva

 

14 thoughts on “Kuinka helposti hylkään lapseni

 1. Mahtava kirjoitus taas. 🙂 Ihanaa lapsille kun saavat olla keskipiste yhden viikon ja saada jakamattoman huomion äidiltä. Jätkä vaan samaan malliin. Oot niin hyvä äiti 😘🤗👍

 2. Ihmiset ja niiden taivastelut… Tsempit näiden kaikkitietävien keskellä.

 3. Vuonna -76 kysyttiin äidiltäni töissä kuinka voit jättää vauvan 3kk isän kanssa. Hänen vastauksensa oli hyvin saman suuntainen.
  Käsittämätöntä kuinka vieläkin ajatellaan näin. Isä ja äiti ovat molemmat lapselle tärkeitä ja erilainen tapa toimia on rikkaus.
  Nauti reissuistasi lasten kanssa, kotijoukot huolehtivat toisistaan kyllä.

 4. Mulla pojat 07, 08 ja 11. Ai että jos kävin kaupassa yksin vuonna 2011-2012 niin joku kauhisteli että missä sun lapset on 😂 öö iskän kanssa kotona ja mä oon hei vartin päässä kotoa s-marketissa 😄

 5. Ottakaa aikanne ja välittäkö muitten kommenteista, lapsen kasvatus kestää vuosia. Aivan sama joku viikko erossa välillä, vahvistaa ja opettaa vaan.

 6. Nuorena aikuisena voisin sanoa että olisi ollut ihana joskus lähteä äidin tai isän kanssa ihan kahdestaan joskus johonkin! Ihan vaikka lähinpään kauppakeskukseen kiertelemään.

 7. Ihmiset…. Mehän vietettiin mun siskon kanssa joskus ala-asteikäisenä usein viikonloppuja ja välillä kesäisin viikkojakin mummolassa – yleensä yhdessä mutta välillä erikseen. Ja varsinkin vähän isompana oli ehkä maailman siisteintä saada mummon ja papan jakamaton huomio ja kaikki mummolan lelut itselle, sillä välin kun toinen puuhaili kotona jotain muuta kivaa.

  Meillä tosin myös iskä ja äiti tekivät molemmat vuorotyötä, ja vielä yleensä eri vuoroissa (jotta kotona yleensä oli joku huolehtimassa lapset ja ehkä erit. koirat) joten oli ihan normia että kotona oli vain toinen. Ja ihan yhtä lailla se iskä sai meidät kuskattua harrastuksiin sekä vahdittua läksyjen teon ja laitettua ruoan pöytään (olkoonkin että se usein oli jotain pakkasesta lämmitettyä tai makkaraperunoita) siinä missä äitikin.

  1. Ihana!! ❤️❤️❤️ Sepä. Kaikki perheet toimii oman näköisesti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *