Kulttuuri, Matkustaminen

Dubai – so far, so good

Viides lomapäivä tyttären kanssa takana. Dubai oli kohteena molemmille eksoottinen, uusi ja ehkä hiukan mystinen. Kaikki odotukset ovat ylittyneet monen monituista kertaa. Mutta ehkä eri tavalla kuin mitä alkujaan kumpikaan kuviteltiin.

Tiesin maan olevan vauras, tai niin no, vauras niille kelle on, mutta ylellisyys yllätti minut silti ihan puskista. Joka paikassa on kultaa, suitsukkeita, kiiltoa ja eleganssia. Huom. Joka paikassa jossa me olemme käyneet eli täysissä turistikohteissa kuten ostoskeskuksissa, vesipuistossa, safarilla. Emme ole käyneet missään ”seikkailemassa” vaan pitäydytty täysin suositelluissa paikoissa. Toisin sanoen turistirysissä.

Meidän hotelli on nimeltään Atlantis the Palm ja se sijaitsee keinotekoisen palmusaaren kärjessä. Sijaintinsa puolesta ehkä syrjässä, mutta antinsa vuoksi meille erinomainen. Hotellissa on ravintoloita niin monta, että koko vierailummekaan ei riitä niitä koluamaan, koska tykkäämme kokeilla erilaisia makuja ja kokeilimme kahta meille suositeltua ravintolaa, Nobu ja Ronda Locatelli. Nobu, mielestäni yliarvostettu hintaansa nähden, ja muun muassa mun ystäväni Diego tekee 50% parempaa sushia ja hinnat ovat murto osan tästä. Ronda Locatelli oli perus italialainen, mutta hintansa väärti. Sampo tosin olisi kritisoinut pohjaa.

Vesipuistossa olemme viihtyneet päivittäin ja tänään meinasin saada ”paskahalvauksen” eräässä tuubissa, johon lapseni mut raijasi. Olin varma, että tämä nainen lentää laidan yli. Onneksi niin ei käynyt ja ainoa reaali-nolo juttu oli kun kippasin jonon ensimmäisenä kumirenkaan kanssa selälleni ja jäin nököttään koivet kohti kattoa. Saipahan jono kunnon makeat naurut ja mä ihonväristäni kiitollisena sain peitettyä punastumisen tuskan.

Delfiinien kanssa uimisesta meidän hotelli on myös tunnettu, mutta itse en kerta kaikkiaan voi kuvitella meneväni niiden ”viihdytettäväksi kun ajattelenkin sitä, että meri on betoniaidan toisella puolella ja se olisi heidän oma kotinsa. Voi kuulostaa tekopyhältä, koska en ole vegaani ja harrastan ratsastusta, mutta se vaan tuntuu väärältä ja me emme sitä aio tukea. Sama tunne minulla on Thaimaassa norsuratsastuksesta, enkä tue sitä millään tavalla.

Muutoin on vielä pari ihanaa antoisaa päivää ennen kotimatkaa ja tämän äipän paluuta koulunpenkille.

Instagram – Kauppiaanrouva

Snapchat – Kauppiaanrouva1

Facebook – Kauppiaanrouva

Blogit.fi – Kauppiaanrouva

Bloglovin´- Kauppiaanrouva

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *