Blogi, Ruoka

Winebridge – elämäni ensimmäinen wine tasting

Edellisviikolla meillä oli tamperelaisten bloggaajien yhteinen illanvietto paikallisessa vasta avatussa ravintolassa kuin Winebridge – viinibistro. Ystäväni (sattuu hän olemaan mulle sukuakin) Krista, My kind of luxury blogin pitäjä, kokosi jengin. Mä itse en tunne juurikaan blogikollegoitani, joten mieli oli hiukan jännittävän odottava. Mut saa hyvän ruuan ja juoman perässä houkuteltua aikalailla mihin vaan, niin enää tämä tuntemattomien kohtaaminen jännitti. Mainitsen saman tien senkin, että turhin pelko ikinä. Ihan mielettömän hauskaa jengiä ja just niin kuin bloggaavat! Tykkäsin!

Meidän ilta alkoi ravintoloitsija Timo Jokisen ohjaamalla wine tastingillä. Itse en ole koskaan sellaisessa ollut, joten tuli kyllä opittua ihan älyttömästi omista makumieltymyksistä sekä viini maistelu tyyleistä. Mä en ala niitä tähän latomaan, koska mun faktat menevät sekaisin ihan varmasti. Mä olen selkeästi kuivan valkoviinin ystävä. Suosittelen vähänkin viinistä kiinnostunutta ihmistä varaamaan winetastingin. Ei ollut minkäänlaista fiilistä, että olisin tyhmä kun en osaa haistella tai purskutella. Sain aidosti joko tykätä, inhota tai olla siinä välimaastossa. Mut mä opin kyllä yhden faktan tältä viiniasiantuntijalta. Jos viini haisee etikkaiselle, se on todennäköisesti huonoa. Viinin ei kuulu haista tai maistua etikalle. Hah! Sillä mä loistan jo pitkälle.

Mehän syötiin ja maisteltiin heidän eri annoksiaan, ja ruoka oli taivaallista. Parempi laittaa vain kuvat, niin jokainen arvioikoon itse. Me tosin jaettiin kaikki 6 henkeä nämä annokset, joten tässä ruokaremontin lomassa sai maistaa hyvällä omallatunnolla kaikkea. Parasta, sen parinsadan listalla olevan viinin lisäksi, on ehdottomasti se, että täällä tarjoillaan viiniä myös pieninä annoksina. Ei tarvitse ostaa koko 12 cl vaan pääset maistamaan jo 1 cl eri viinejä, joten variaatio yhdelle illalle on mahtava. Niin halutessasi. Mun esikoinen haluaa mennä juhlistamaan syntymäpäivää viiniopastukseen, joten mikä sen osuvampaa.

Winebridge tarjoaa erilaisia teemailtoja tulevalle syksylle. Unkarilaista tai Uusi-Seelantilaista illallista tai vaikkapa kokkauskurssi. Uutuutena tulee myös Dinner in the Dark sekä Worst Dinner. Mä tiedän minkä Kaulanen saa joululahjaksi. Mä erittäin lämpimästi suosittelen testaamaan paikan. Mä nyt sain tämmöisenä kotihiirenä kutsun, ja olen huono uusissa paikoissa. Mutta TÄMÄ on kokemisen arvoinen.

Instagram – Kauppiaanrouva

Snapchat – Kauppiaanrouva1

Facebook – Kauppiaanrouva

Blogit.fi – Kauppiaanrouva

Bloglovin´- Kauppiaanrouva

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *