Blogi

Onnellinen Lapissa

Koska on ihana olla Lapissa, niin se herättää hiukan nostalgisia fiiliksiä. Mä en ole ollenkaan ollut pienestä saakka mikään Lapin kävijä, ihan kuulkaa ”reittä pitkin etenin” tänne pohjoisen lakeuksille. Siinä mä sitten pohdinkin tänään tuossa sadetta rappusilla ihaillessani, kuinka älyttömästi lapsuus ja tekemiset muovaavat meitä. Mä en ikinä ole vaeltanut, en melonut enkä hiihtänyt ennen Suomeen muuttoa. Kaikki kaverit olivat jo vaippaikäisenä sivakoineet, retkeilleet ja touhunneet Suomen upeassa luonnossa.

Minä sitä vastoin kolusin kirjastoja, huvipuistoja, tavallisia puistoja, museoita ja kaikkea mitä Los Angelesilla oli tarjottavanaan. Varmasti osittain samat kuin Suomessa, miinus lumi ja läheinen vehreä luonto järvistä puhumattakaan. Tässä mä nyt kuitenkin liki neljääkymppiä hipoen huomaan enemmän ja enemmän kaipaavan luontoon. Ei mulla ole hajuakaan mitä siellä pitää tehdä, mutta enköhän mä sen opi. Tälle viikolle on ohjelmassa tunturin valloitusta (en ole muuten jalkaisin kavunnut yhdenkään tuntsan päälle) ja melontaa. Mun lapset ovat saaneet molemmista maailmoista parhaan palat. Osaavat matkustaa, mutta osaavat myös rauhoittua ja nauttia luonnosta. Kuopus varsinkin. Hänen Mummolta opitut taidot tulevat vielä kantamaan pitkälle.

Ja vaikkei mulla ollut luontoa missä sen kummemmin pienenä tarpoa, niin ei musta nyt hassumpi tullut. Kyllä niitä taitoja oppi myöhemmin Mummulassa. Ja mä oon oikeastaan aika onnellinen, että kasvoin just niin kuin kasvoin. Kyllä tämä kasvu on ollut aikaskin rikasta.

Instagram – Kauppiaanrouva

Snapchat – Kauppiaanrouva1

Facebook – Kauppiaanrouva

Blogit.fi – Kauppiaanrouva

Bloglovin´- Kauppiaanrouva

3 thoughts on “Onnellinen Lapissa

  1. Mieheni on Lapista kotoisin ja olen hänen kauttansa päässyt tutustumaan/käymään siellä. Se luonto ja rauha (vältämme turistipaikkoja)ja tuntuu että aika seisahtuu. Parin kuukauden päästä auton nokka suuntaa Pyhälle viikoksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *