Matkustaminen, Perhe

Tie pohjoiseen

Täällä me tytöt ollaan Oulussa. Matka pohjoiseen jälleen. Multa monesti kysytään, kuinka Baba viihtyy autossa ja ylipäätään ”kiertolaisena” ja mulla on kaikille ihan sama vastaus. Kysytääs näin: ”Miltä susta tuntuu olla osa just sun perhettä ja elää just sellaista elämää kuin elät?” Aika vaikea vastata, eikö? Rianna kun ei tiedä mistään muusta kuin kahden paikkakunnan asumisesta tai kahdesta päiväkodista tai mahdollisista välietapeista kahden kodin välillä. Hänelle tämä on normaalia ja hän osaa ajatella, että hänen kahden kodin välillä on matkaa.

Mitä tässä matkalla sitten tapahtuu? Pääsääntöisesti ei oikeastaan mitään ihmeellistä. Me suurimmaksi osaksi kuljetaan junalla, joten hän on loistava esimerkki lapsesta jota ei kiskot tai naapurinkopin humalaisen äijän kuorsaus tai örinä haittaa. Hän nukkuu siinä missä kotonakin. Autoillessa on enemmän haastetta. Jos aikuisen pylly puutuu, niin kyllä siinä muksukin on kovilla. Monesti me pysähdytään Ouluun yöksi. Tällä kertaa Edeniin, jotta päästään polskimaan ja täällä on ihan huikea henkilökunta. Nytkin oli tuttu tarjoilija Sodankylästä, joka muisti Baban hienosti. Usein ollaan myös Lapland Hotelsissa, siinä on minusta enemmän romantiikkaa ja viihdyn siellä kahdestaan parhaiten.

Tänään me päästiin lähtemään yhdentoista aikaan. Ensimmäinen etappi oli jo Orituvalla neidin lounasta varten ja pidettiin samalla jädetauko. Seuraava stoppi Hirvaskankaalla. Neiti leikkipuistoon ja mun lounas huiviin. Mä koen, että mikäli lapsella on jankutusvaihe: ”Ollaanko jo perillä?”, niin paras veto on ottaa mehut pois usealla puistonpätkällä. Saa itse jaloitella ja matka alkaa ikään kuin ”muka” uudestaan. Vaikkei edes sinne päinkään.

Riannan lempipuuhaa on vallata takapenkki. Hällä on sekä pehmot, että pikkukaverit siellä ja iso osa ajasta kuluu leikkien. Ja sitten kun se kyllästyttää, niin pädille valmiiksi ladatut lastenohjelmat ovat meikäläisen Spotifyn pelastus. Saan itse luukuttaa biisejä eikä natiainen vedä palkoa nekkuun.

Tänään päästiin ilman yhtäkään raivaria, puolin ja toisin, joten uimakeikka iltaan, ruoka napaan ja uni tuli tuutimatta. Huomenna matka jatkuu Äkikseen. Suhteellisuuden taju on tässä reissaamisessa mennyt. Minusta olen jo melkein perillä.

Instagram – Kauppiaanrouva

Snapchat – Kauppiaanrouva1

Facebook – Kauppiaanrouva

Blogit.fi – Kauppiaanrouva

Bloglovin´- Kauppiaanrouva

4 thoughts on “Tie pohjoiseen

  1. Kaks asiaa, missä menee aika hukkaan: autolla ajaminen ja ruoanlaitto. Hih.

    Mut onneksi on some, niin aika kuluu (jos siis ei tartte ite ajaa) ja mies, joka ruoan laittaa.

    1. Mun mies on kanssa meillä se paras ruuanlaittaja. Mä oon välillä niin laiska 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *