Työ, Ura

Minä työnantajana

Mulla on työnantajana aika iso vastuu. Mun vastuu on katsoa, että liiketoiminta pyörii, toimii ja on ennen kaikkea kannattavaa liiketoimintaa, jolloin työpaikat ja palkat ovat mahdollisia. Näillä huolehdin ihmisten saavan ansaitsemansa korvauksen panoksestaan jota tämän pytingin eteen päivittäin tekevät. Valitettavasti tämä(kään) yritys ei toimi yhden yksilön avulla vaan se vaatii koko henkilökunnan vahvan panoksen ja tiimihengen.

Yritys on ollut jaloillaan uuden kauppiaan toimesta 10 vuotta tänä syksynä, vaikkakin kokonaisuutena jo vajaa 70 vuotta. Tähän 10 vuoteen mahtuu järjetön määrä unettomia öitä, ponnisteluja, ratkaisuja, itkuja, nauruja ja ennen kaikkea YRITYSTÄ. Sehän se idea kai yrittämisessä on. Ja kaikista ei yksinkertaisesti ole siihen. Seuraan erästä kauppiasta joka postasi ihan loistavan siteerauksen jalkapallomaajoukkueen päävalmentajalta. ”Tuntuu, että ne jotka tekevät negatiivisia yleistyksiä ja löytävät pääasiassa epäonnistumisia, ovat juuri niitä, jotka eivät ole valmiita tekemään asioille mitään.”

Olen nähnyt monenlaista ”hiihtäjää”, milloin niin että on itku päässyt illan päätteeksi, kun on ollut pakko hyvästä työntekijästä luopua ja milloin olen kirjaimellisesti tanssinut voitontanssia, kun olen päässyt negatiivisista ja hapen syövistä ”tekijöistä” eroon.

En millään usko kenenkään olevan ihmisenä paha, mutta joskus vaan organisaatioon ei sovi ja se on kaikkien etu, että luonnollinen poistuma tapahtuu.

Mä aikanaan haaveilin kaikenlaisista urakehityksistä ja ammateista, ja lopulta päädyin niinkin epäseksikkään lafkan toimitusjohtajaksi kuin kauppa. Tämä kauppa kuitenkin on alueella erittäin iso yksittäinen työllistäjä, liikevaihtoa takoo miljoonissa ja vastuut sekä velvollisuudet hoitaa.

Minulta monesti kysytään kuinka voin olla niin paljon pois tai kuka tätä hommaa pyörittää. No me kaikki. Ilman jokaisen työpanosta me ei tällä hetkellä oltaisi tämmöisessä jamassa. Ja olen siitä kiitollinen. Minulla on ympärilläni lojaaleja, ahkeria ja periksi antamattomia tyyppejä. Se tekee minun työstäni asteen verran helpompaa vaikka paininkin asioiden kanssa, joihin he tuskin osaavat samaistua.

Mietin joskus tekeväni postauksen minun ”normaalista” työpäivästäni, mutta törmään joka kerta siihen vaikeuteen, ettei minulla ole sellaista. Päivissäni ei ole yhtäkään samaa eikä kaavat toista toisiaan. Työvälineeni ovat puhtaasti puhelin ja läppäri, siksi se tekee minun tapauksessani erittäin helppoa ottaa ne työt matkaan vaikka ”lomailenkin”. Ja vaikka en tällä hetkellä lapa tavaraa tiskiin tai tilaa tavaraa (mulla on huomattavasti tehokkaammat ihmiset sitä tekemässä), niin minunkin panos on aika oleellinen.

”My job is not to run everything, it´s to make sure everything runs.” -Dany Garcia

 

Instagram – Kauppiaanrouva

Snapchat – Kauppiaanrouva1

Facebook – Kauppiaanrouva

Blogit.fi – Kauppiaanrouva

Bloglovin´- Kauppiaanrouva

9 thoughts on “Minä työnantajana

 1. Aivan loistavaa. Kumpa kaikki pomot olisivat kaltaisiasi. Tiimityötähän tuo.

 2. Ihanan positiivinen näkökulma! Pidin tässä pienen tauon töissä ja tulin lueskelemaan blogeja. Lomitan tälläkin hetkellä yhtä yrittäjää ja kun on ollu täydessä vauhdissa puoli kuudesta asti ja nyt pääsee hetkeks istahtamaan niin kyllä arvostuksen kipinä syttyy taas erilailla yrittäjiä kohtaan. Minä oon tehny nyt 8 (raskasta) päivää, yrittäjä vielä naurattelee noissa päivissä. Vai nauratteleeko? Itse pääsen vapaille huokaisemaan että tulipahan tehtyä ja toivon että yrittäjä olisi lomaillut ja rentoutunut että jaksaa taas…ties kuinka monta päivää.

  Kumarran syvään teidän yrittäjien edessä! Se on totta, kaikista ei siihen ole 🙂

 3. Ihan mahtava postaus:) Kiitos! Yrittäjänä oleminen on juurikin tuota. Paljon näkymätöntä työtä mikä muille ei näy, pitkiä iltoja, paljon podintaa ja lomallakin tulee tehtyä töitä. Vastuu yrityksen pyörimisestä on juurikin yrittäjällä ja se vastuu tuo mukanaa paljon töitä. Itsekkin olen joskus ihmettelijöille meinannut alkaa selostamaan yksityiskohtaisesti mitä kaikkea yrittäjän pitää tehdä ns.asiakastyön ulkopuolella. Mutta, sitä on jopa mahdotonta kertoa miten paljon hallinnon ja papereiden pyörittelyyn ja lukemattomien yksityiskohtien tekeminen vie aikaa. Ja myös yrittäjän pitäisi saada elantonsa tästä työstä aivan kuten työntekijöidenkin oma palkkansa.

  Yrittäjänä oleminen on ihanaa, mutta rahaa ei tule ovista ja ikkunoista vain sen vuoksi, on yritys. Jokaisen sentin eteen täytyy tehdä paljon töitä oli se pieni tai suuri yritys. Mutta, hyvällä tiimillä hommat hoituu ja kun jokainen iloitsee toisen menestymisestä niin säilyy hyvä energia:)

  Ihanaa lomahetkeä sinulle:)
  Tanja

  1. Hirmuisesti tsemppiä sinullekin! <3 <3 Kuvasit kyllä juurikin mun fiilikset! 😀

 4. Hyvä kirjoitus jälleen!näin se on ja ihailen sua rohkeudesta,tv:yrittäjä itsekin

 5. Joskus itse heräsin siihen miten valtava määrä Suomessa on kädettömyyttä. Sitä kun ei oikein uskalleta mennä asiakkaiden luokse ja olla heidän kanssa. Etenkin se ei uskalleta tehdä kauppaa tai saatika tehdä jopa isoa kauppaa. Tyydytään siihen että kolmen euron kauppa on kiva ja se pitäisi riittää. Sitä rohkeutta oikein lähteä asiakkaiden luokse ja paukauttaa sitä kauppaa. Jotenkin tää vinouma että asiakas löytää kyllä sinut on kanssa uskomatonta kuraa tai no se tietenkin jos olet hyvä niin sitten tarvitse juosta asiakkaiden perässä. Itselleni on ehdotettu ateljeeta jossa työt saisi tulla näytille se että ei tarvitsisi juosta asiakkaan perässä,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *