Blogi

Pride-ajatuksia pyykkituvassa

Tänään otetaan rennosti. Esikoinen on hiukan kipeän oloinen, varmasti kombinaatio jetlagia sekä meidän perheessä jyllännyttä flunssaa. Mä istuskelen pyykkituvassa, sillä 6 hengen perheen pyykit on jo tämän 4 päivän jäljiltä melkoiset ja matkalaukkujen rajat olivat tiukat, siispä pakattiin kamaa suht´ kevyesti että mahtuu muuta kivaa sitten mukaan kotimatkalle.

Katselen ympärilleni ja Pride on vahvasti kaupungissa läsnä. Sitä on ravintoloissa, kadunkulmalla ja jopa kodittoman miehen repaleinen sateenvarjo osoitti kunniaa Pridelle. Mä olen varmasti viimeisin henkilö kertomaan mitä Pride itsessään edustaa, mutta ajattelin jakaa omaa ideologiaani sekä ajatuksiani. Varsinkin kun satuin lukemaan erään poliitikon oman näkemyksen Jumalan sanasta. Ensinnäkin, minä uskon Jumalaan. Olen aina uskonut. Minun Jumalani tosin ei säätele televisioaikoja, ei käske tappamaan, eikä ennen kaikkea tuomitse. Minun Jumalani on rakkautta. Minun Jumalani uskoo hyvään ja toisten auttamiseen. Nyt varmasti siellä yks jos toinen nousee ja heruttaa sormea:”Miksi meillä on sitten sotia, nälänhätää, epätasa-arvoa. En mä osaa siihen vastata. Mut sen mä tiedän, että jokin korkeampi voima tätä ohjaa ja me ihmiset olemme pieniä muruja verrattuna siihen. Miten hän operoi tai muuta, en osaa enkä haluakaan osata vastata. Haluan säilyttää oman naivin uskomukseni minun Jumalaan.

Mikä mun osuus sitten tässä koko hommassa on? No ainakin näin äidin näkövinkkelistä se on uskoa mun lapsiin ja antaa heidän kasvaa ja kukkia omina yksilöinä. Olkoon heidän tulevat seksuaaliset suuntautumisensa mitä hyvänsä, mun tehtävä on rakastaa. Mun tehtävä on opettaa heitä olemaan kritisoimatta tai tuomitsematta muita ihmisiä. Heidän tehtävänsä on auttaa missä pystyvät ja olemaan kunniottavia muita kohtaan. Heidän tehtävänsä ei ole olla heteroita. Sillä mitä ikinä maailma tuo tullessaan, seksuaalisuus ei heitä määritä vaan nimenomaan käytös ja mitä sisimmässään edustavat. Ja voi miten ylpeä olin omasta pienimmästä lapsesta, joka näki miesparin käsi kädessä ja antavan suukot Disneylandissa. Ei hän mulle ihmetellyt sitä. Mihin hänen huomionsa kiinnittyi, oli se miten sievä kukkapaita toisella oli. Olispa ihanaa kun kaikki säilyttäis tuon viattoman positiivisen näkökulman ihmisiin. Tiedän, että maailma muuttaa tytön mahdollisesti joskus. Mutta tähän saakka voin sanoa kasvattaneeni upeita persoonallisia neitejä jotka vaalivat erilaisuutta. Pride edustaa mulle ihan kaikessaan ylpeyttä. Ylpeyttä olla rohkeasti oma itsesi normeista välittämättä.

 

Instagram – Kauppiaanrouva

Snapchat – Kauppiaanrouva1

Facebook – Kauppiaanrouva

Blogit.fi – Kauppiaanrouva

Bloglovin´- Kauppiaanrouva

8 thoughts on “Pride-ajatuksia pyykkituvassa

  1. Puit ajatukseni sanoiksi,voi olla että joudun plagioimaan tätä.kiitos!blogisi on ihana ja elämänmakuinen.:-)

    1. Kiitos! ❤️❤️ Plagioi rauhassa 🙂 Ihana kun ollaan ”samassa veneessä”.

  2. Aina miettinytkin sitä että onko sillä nyt niin loppujen lopuksi väliä minkälaisia olemme. Naiset juoruaa aina seläntakana ja kaikilla on aina se kuppanen mielipide joka unohtuu nanosekunnissa. Voima lähtee muualta kuin alusvaatteista <3

  3. Tuli niin hyvä mieli tätä lukiessa. Ihanaa, että on sunlaisia vanhempia, joitten lähellä nuoren kuin nuoren on turvallista kasvaa. t. Lesbo, jonka vanhemmat ois voineet olla aika paljon enemmän tukena

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *