Tyyli

Tänään minusta tuli blondi

Päivän teemana olisi letitys. Mä ajattelin tehdä tällaisen pienimuotoisen blogi-postauksen lähinnä miksi ja miten kysymyksiin liittyen. Ihan hirveästi saan kyselyä varsinkin snäpin puolella hinnoista, ajasta, kuinka hoidetaan jne. Helpompi rustata hätsnäppää pidempi kirjoitus, joten saavat kaikki kiinnostuneet nimenomaan mun kokemuksen leteistä. Ja tänään minusta tulee blondi. Miten sen nyt saa toteutettua.

Aloitetaan kysymyksellä ”miksi?”. Miksi ihmeessä mä laitan letit kun omat hiukset on niin ihanat? Ihan heittämällä yleisin kysymys minkä mä saan. No ensinnäkin ”ihanat hiukset” on hiukan samanlainen käsitys kuin kauneusihanteet tai mielipiteet. Kaikilla on omansa.

Mun hiukset on varmasti jonkin mittarin mukaan oikeinkin ihanat. Mutta se työmäärä ja käsittely mikä siihen ihanuuteen tarvitaan onkin sitten ihan toinen juttu. Luonnonkihara, erittäin kuiva hius. Omasta mielestä muistuttaa häpykarvoitusta. Se se on noin lyhykäisyydessään. Pidän hiuksistani enemmän sileinä laineina kuin täydellä kiharalla ja se taas vaatii ison määrän tuotetta hiuksiin jo pelkästään lämpösuojan ominaisuudessa sekä no luonnollisesti sen lämpökäsittelyn kanssa. Mä joudun ensin itse föönaan hiukset kuiviksi, ja suht suoriksi ennen uuden tuotteen levitystä ja suoristusrautakäsittelyä. Sanomattakin selvää, valmiiksi kuiva hius ei juurikaan kiittele.

Monesti olen satsannut itseeni, ja yksinkertaisesti käynyt pesu-föönauksella kampaajalla, koska he usein kuivaa ja laittaa laineet samalla kertaa sillä pyöröharjalla. Itseltä ei valitettavasti oman hiuksen käsittely ihan taivu sillai.

Letit tuli mun tietoisuuteen oikeastaan jo ihan pienenä. Mun isän puolen kulttuurissa on naisten tapana joko pitää ommeltua peruukkia (en tiedä suomenkielistä virallista sanaa), tai sitten just lettejä. Sitä kutsutaan ”protective styleksi”. Oma hius saa olla rauhassa, ei käsittelyä ei mitään. Perus pesu ja itse käytän öljyjä jotta oma hius saa hoitoainetta.

Mä kävin ensimmäisen kerran Sofyllä letityksessä tammikuussa. AfroFinn salon sijaitsee ihan keskustassa ja tuli tietoon itseasiassa mun esikoisen ystävän kautta. Voin kertoa, että tämä nainen oli ihan paras tuttavuus! Hyvin suora siitä mikä sopii ja loistava tekijä. En oikein ymmärrä miten joku voi niin nopeaa letittää. Ei sikäli, ottihan se oman aikansa, 5 tuntia siinä istuttiin pylly hellänä. Mutta lopputulos oli niin odotettua enemmän.

Hoito on toinen yleinen kysymys. Itse olen katsonut tosi paljon videoita lettien hoidosta etc. Mä olen näiden kombinaatiosta sitten kehittänyt ihan omani. Laitan suihkepulloon vettä, omenaviinietikkaa ja rosmariiniöljyä. Sillä suihkin niin että päänahka tulee puhtaaksi. Eli suihkin ja hieron. Se tulee aika märäksi ja rosmariini peittää etikan hajua sekä hoitaa omaa hiusta. (en kaipaa mitään mielipiteitä tästä, koska tämä on minulle toimiva kotikonsti eikä mikään ammattilaisen antama ohjeistus) Sitten mä käyn vielä sen hoitavalla tea tree scalp aineella läpi ja levitän öljyjä (kookos tai argan) pitkin lettejä. Antaa hyvän kiillon ja oma hius siellä alla kiittää.

Letin poiston aikana katkaisen hiuksen alempaa kuin mitä oma hius on ja sit alan purkamaan. Käytän tiheää kampaa, koska juureen on jäänyt nukkaa ja aineiden jämiä. Se poisto onkin siis yhtä iso prosessi kuin laitto. Omat hiukset tosin ovat aina sen jälkeen SUPERhyvässä kunnossa ja pituutta on tullut lisää. Erittäin toimiva ratkaisu siis mulle.

Tämään kokeillaan jotain uutta. Tulee eri väriset letit kuin aiemmin. Tulee blondi. En voi omaa hiusta vaalentaa, koska se kuolee katkeillessaan. Sama juttu näiden suoristuspermanenttien kanssa. Usko vain. Kokeiltu ollaan. Paras antaa hiusten olla rauhassa ja jos haluaa uutta ilmettä itselle, niin letit on tässä kohtaa mun ykkösjuttu. Katsotaan joskus toiste sit muuta.

Instagram – Kauppiaanrouva

Snapchat – Kauppiaanrouva1

Facebook – Kauppiaanrouva

Blogit.fi – Kauppiaanrouva

Bloglovin´- Kauppiaanrouva

 

37 thoughts on “Tänään minusta tuli blondi

 1. Pakko kysyä, ootko koskaan kokeillu CHI silkkisuoristusta? Itelläni ei mikää voimakas kihara, joten mulla se on toiminu hyvin. Ei myöskään kuivata hiuksia, vaan ennemminki tekee niistä sileät ja hyväkuntosemmat!

  1. Oon joo. Mutta siinä oli sit se ongelma, et jos joskus ja jouluna haluaa pitää kiharalla niin sekin oli rumaa 🙂 Joo… Mä oon vaikea. Mikään ei kelpaa. 😀

 2. Olet sie rohki rohkea ja kaunis nainen. Hyvä äiti tytöillesi, mahtava sisko veljellesi (minun idolini),tosi ahkera jne…. Hyvä tytär äidillesi, ja viimeksi hieno tuki ja rakastava vaimo Sampolle! <3

 3. Koskaan en ole mitään kommentoinut,mutta nyt oli aivan pakko! Siis aivan ihanat nuo letit ja vaalea väri, sopii todella hyvin! 🙂

 4. Missä kuva 😉 Mulla oli viime vuonna letit muutaman kuukauden kun kasvatin omaa sysisuomalaista liukulettiäni. Kerrankin oli pitkä paksu tukka 😂

  1. Toivottavasti vielä näkisit kuvat. Hassua kun jollain näkyy ja jollain ei… :/

 5. Ei sovi sinulle vaaleat rastaat sitten alkuunkaan. Tässä sinulle vinkkejä ulkonäköisi kohentamiseen:
  -laihduta n.10 kg
  -käy stylistillä, makusi on todella huono.
  Stylistiltä saat neuvoja pukeutumiseen.
  -syntyjään tummaihoisen-ja hiuksisen ei kannattaisi leikkiä vaaleaa. Tulos on lähinnä koominen.
  – anna olls hiusten luonnollisen tummat, mutta hoida niitä ja leikkaa säännöllisesti.

  1. En mielestäni kysynyt mielipidettä 🙂 Mutta kiitos siitä. Onneksi minä sentään antamillasi vinkeillä saisin itseni sinunkin silmääsi miellyttäväksi. Sinä sitä vastoin pysyt rumana aina. Luonteelleen kun ei voi mitään. Tsemppiä elämääsi <3

   1. Hehe, naurattaa tämmöset kommentoinnit, siis tuo alkuperäinen et sinä. Miten ihmiset jaksaa vaivautua kirjoittamaan rumasti jollekin 😮 ihmetyttää.

    Itseasiassa vähän aikaa sitten mietin kuinka ihana olet, roolimallina muille ☺️ ja nuo hiukset, kuinka nätit ja vaihtelu tosiaan virkistää 🙂 oispa pari vuotta sitten Tampereella ollut tuo liike, silloin etsin letitystä. Joku päivä minäkin 😍

    1. Mä oon huomannu, että oman elämän kurjuus monesti heijastuu siihen että ihmiset haluavat jakaa pahaa oloaan. Ja antaapa heidän yrittää. 🙂 Kiitos kehuista! <3 Mä tykkään helppoudesta ja Sofy on aivan ihana!

  2. Julma kommentti varmaankin itseään inhoomalta henkilöltä! Jos ei ole mitään kaunista sanottavaa muista niin ei kannata sanoa mitään tai ehkä katsoa sinne peiliin omaa minäkuvaa miksi nauttia toisien haukkumisesta!!! Kaunis nainen ja upeat hiukset 🙂

  3. Mun mielestä noi hiukset on ihanat! Ne sopii Michelelle todella hyvin ja korostaa hänen kasvojaan kauniisti. Väri on luonnollinen ja heleä. Kun näin kuvasta hiukset ensimäistä kertaa, hihkaisin ääneen ”ihanat hiukset”. Ja mitä tyyliisi Kauppiaanrouva tulee, arvostan kovin sitä, että korostat persoonallisuuttasi myös tyylissäsi. Sitä särmää saisi olla muillakin enemmän.
   Sinulle, joka kommentoit todella ala-arvoisesti:

   Ei terve. Mä haluaisin tavata sinut kommentoijan, joka et ole edes omalla nimelläsi liikkeellä, face to face ja kertoa pari faktaa sinusta. Ruma kommentointi tekee kaunistakin ihmisestä vastenmielisen. Se on raaka fakta, eikä tule muuttumaan ikinä. Kun kerran olet niin pettynyt itseesi ihmisenä, miksi et tee asioille jotain, vaan haet itsellesi mielihyvää toisten mollaamisesta?

  4. Eikö ole koomista, että aikuisena koet että siulla on oikeus puhua toisille noin ja se olis ihan ookoo. Mutta jos (kun) lapseni puhuu noin tökeröön sävyyn toiselle niin hän saa tasan tapakasvatusta siinä vaiheessa millainen puhe toiselle on sopivaa.
   Surullista.

   En yleensä näistä provosoidu mut niskakarvat nousee pystyyn kun kyse on asiasta tai ihmisestä kenestä tykkään 🙂 en väitä Minttua todellakaan tuntevani mutta nää blogit on mahtavia ja uhkuu positiivista energiaa, mistä ei muuten todellakaan tarvii tiputtaa yhtään kiloja 😉 hyvänä esimerkkinä monelle naiselle ♡

  5. Eikö ole koomista, että aikuisena joku kokee että on oikeus puhua toisille noin ja se olis ihan ookoo. Mutta jos (kun) esim lapseni puhuu noin tökeröön sävyyn toiselle niin hän saa tasan tapakasvatusta siinä vaiheessa millainen puhe toiselle on sopivaa.
   Surullista.

   En yleensä näistä provosoidu mut niskakarvat nousee pystyyn kun kyse on asiasta tai ihmisestä kenestä tykkään 🙂 en väitä Minttua todellakaan tuntevani mutta nää blogit on mahtavia ja uhkuu positiivista energiaa, mistä ei muuten todellakaan tarvii tiputtaa yhtään kiloja 😉 hyvänä esimerkkinä monelle naiselle ♡

   1. Kiitos sinä ihana! <3 <3 Aikuiset sitä tapakasvatusta minusta tarvitsee paljon lapsi enemmän.

 6. Tykkään👍 On helpot😊aina lähtövalmiit. Kokemuksen rintaäänellä sanon😂😉

 7. Yleensä en kommentoi mihkää mutta nyt oli pakko,ihan huippu makeat hiukset sinulla 😘
  Hyvin sopii myöskin vaaleat letit 👍🏻

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *