Blogi, Perhe, Ruoka

Onko syöminen haastavaa?

Kaupallisessa yhteistyössä: Happy Me

Selvästi 4-vuoden ikä alkaa olla osittain haastavaa myös ruokailun puolella. Ainakin meillä. Nyt ollaan keksitty uusi oikku ja sanonta ”tämä on pahaa”. Ai jestas, että mua saattaa korveta tuo lausahdus. Hän nyt ei toki ymmärrä länsimaalaisen yltäkylläisyyden keskellä olevansa erittäin onnekas saadessaan lautaselleen puhtaita ravinteita, puhdasta vettä sekä oikeastaan kaikkea mistä jossain muussa maassa mahdollisesti elelevä nelivuotias ei osaa edes haaveilla. Mä koitan parhaani mukaan häntä opastaa ja ohjeistaa, mutta valitettavasti joskus on minunkin nieltävä tappioni ja hyväksyttävä etten ehkä handlaakaan tätä. Syömään pakottaminen ei tule meidän perheessä kysymykseenkään ja se juontaa minun omiin traumoihin.

 

Tässä ”syömättömyydessä” on haasteena se, että tietenkin väistämättä pohdin saako lapseni kasvulleen välttämättömiä ravinteita. Sen verran olen tarkka, että hankin lapselleni aamupalan rinnalle monivitamiinit sekä nyt kun tuli yhteistyön kautta mahdolliseksi testata HappyMe Chewable Calamari Omega-3:a. Ihan hullua kuinka 4-vee vetää puuron, leivän tai muroja nassuun kun tietää vitskut olevan sitten odottamassa.

Näissä HappyMe-tuotteissa on vilpittömästi paras maku. (Pakkohan se oli itsekin testata…) Ei jää jälkimakua niin kuin monissa vitamiineissa, ei edes röyhtästäessä tarvitse kalan makua maistella. Ja tämä on tämmöiselle refluksiherkälle ERITTÄIN loistava juttu! Joten lapseni voi siis huoleti napsia näitä eikä mun tarvitse kuunnella jälkimarinaa.

Mä en tiedä kuinka moni vanhempi saa lapsensa syömään kolmesti viikossa eri lajeja kalaa kuten viralliset ravintosuositukset toitottavat. Mä voin kyllä rehellisesti kertoa etten minä ainakaan. Välillä järjettömän haastavaa. Näillä HappyMe-omegoilla mä saan varmistettua, että mun lapseni saa kaikki DHA- ja EPA-rasvahapot silloinkin kun mä en a.) kerkiä valmistamaan riittävän ravinteikasta ruokaa, tai b.) mun lapseni ei sit vaan suostu syömään sitä kun vihdoin mä olen kaapinut ajan täysravinnon kokkaamiselle.

Omegoissahan on valtavasti hyviä vaikutuksia aivoille, näkökyvylle, sydämelle, luustolle sekä vastustuskyvylle. Tämän mä olen tiennyt ja itse nauttinut niitä säännöllisesti jo vuosia. Jännä ettei tullut aiemmin ajateltua pienen ihmisen kasvun edellytyksiä ennen kuin haasteet alkoivat.

Meillä Baba rakastaa näitä ”lonkerovitamiineja”, joiksi hän siis näitä tituleeraa. Itse vitamiini on pehmeä pureskeltava geelitabletti. Yksi päivässä on annostus ja meidän taloudessa näiden vitamiinien osalta ainoaksi haasteeksi on muodostunut millä lapsen saa ymmärtämään sen, että YKSI TABLETTI riittää!! Eli ei lainkaan paha juttu.

Lisätietoja tuotteista saat osoitteesta www.happyme.fi.

KILPAILU! Kaikkien toukokuun aikana tilanneiden kesken arvotaan kaksi (2) perhepakettia Särkänniemeen! Sisältää neljä (4) ranneketta/per perhe. Arvonta suoritetaan 8.6.2018. 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *