Ruoka

Maanantai ja sairaan hyvä Kukkakaali-pitsa

Maanantai. Onneksi se meni ohi. Eilinen oli kyllä sellainen työmaa ettei mitään rajaa. Me oltiin sovittu että kun palataan lomalta niin käydään kaikki kuitit läpi viime vuodelta, jotta saadaan eriteltyä mitkä on omaa ja mitkä firman kulua. Eikä nyt sentään koko vuoden kuitit olleet solmussa, mutta siellä täällä oli aukkoja jotka vaativat selvityksiä. Muuten helppo työmaa, mutta se vaatii muutamat excelit, ja muutaman ihmisen, jotta saadaan selville paikat, ajat ja osallistujat. Ja tätä varten tietenkin asianosaiset. Noniin. Mut se tehtiin ja voin kertoa että vastaisuudessa meillä on käytössä hurjan paljon tehokkaampi ja idioottivarmempi systeemi. Mut oppia ikä kaikki.

Sit mun mieheni on alkanut tällaiselle mehupaastolle. Ei milleen dieetille vaan meni nuppunen katsomaan Netflixistä leffan kuin ”Fat, sick and nearly dead”. Siitähän hän innostui ottamaan kroppansa kokeeksi ja nyt meillä mehustetaan aamusta iltaan. En valita, on tässä itsekin saanut jos jonkin sorttisia vihannesmehuja nauttia. Ja koska en itse ole niin erityisesti lihan ystävä muutenkaan (syön toki enkä ole kasvissyöjä), niin meillä on sitten käytössä testimielessä enimmäkseen tällainen vege-viikko. Mä tietenkin yhdistin siihen myös sokerittomuuden ja jostain syystä kahvikaan ei enää maistu, niin päänsärky on tällä hetkellä järkyttävä. Ja oon kyllä kiree kuin viulunkieli 🙂 Mä toki syön ihan normiruokaa enkä ole mehupaastolla, mutta saan näitä mehuja kyytipojaksi vähän niinku bonuksena.

 

Joka tapauksessa, mä testasin eilen sellaista hittiä kuin ”Kukkakaalipitsa”. Perus Margharita pizzan ystävälle, hiukan epäilytti. Ja netistä kun kaivoi niin ohjeita oli niin älyttömästi että päät yhteen kolisi. Joten aikalailla sai soveltaa. Yks käytti mantelijauhoja, toinen juustoa, yks pelkkää kananmunaa. Mä sovelsin sitten oman suunmyötäisen. Ja kukkisten ystäville kyllä SUOSITTELEN! Mun maanantai sai käänteen paljon paremmaksi vaikka päänsärky onkin edelleen läsnä.

 

Pohja

N 4 dl kukkakaalia

N 1 dl juustoa

1 kananmuna

Suolaa

Hurauta blenderissä kukkakaalit sellaiseksi ”lumeksi”. Käytä mikrossa n 2 minuuttia. Valuta pyyhkeen läpi ylimääräinen vesi, jotta pohjasta tulee mahdollisimman rapsakka. Anna jäähtyä ennen juuston ja muna lisäämistä. Sekoita loput aineet keskenään. Esilämmitä uuni 225 asteeseen ja jätä pelti sinne. Kun uuni on valmis, ota pelti ja levitä leivinpaperi. Painen pohja  pellille ja paista noin 10 minuuttia.

Itse käytin pohjaan luomutuotteita, mutta kaikki varmasti käy.

Kun pohja tulee uunista, täytä. Mitkä vain täytteet varmasti sopii. Itse testasin luomutomaattipyreellä, purkkiherkkusienillä, kirsikkatomaateilla ja vuohenjuustolla. SUPERHYVÄÄ vaikkei esteettisesti kaunein. <3

 

Instagram – Kauppiaanrouva

Snapchat – Kauppiaanrouva1

Facebook – Kauppiaanrouva

Blogit.fi – Kauppiaanrouva

Bloglovin´- Kauppiaanrouva

6 thoughts on “Maanantai ja sairaan hyvä Kukkakaali-pitsa

  1. Totaalinen ruokavaliomuutos yhdistettynä kahvittomuuteen, niin päänsärky on taattu. Mulle kukkakaali ja muut kasvikset on huonosta ja sitä ei ihmiset tajua mutta aina pitää itse kokea ymmärtääkseen muita ihmisiä. Tsempit kokeiluun Sampolle ja kaikkea hyvää 🙂

  2. Juurikin uunista otin kukkakaalipizzat. Hyvältä näyttää täytteenä aurinkokuivattuja tomaatteja, juustoa, tonnikalaa ja katkarapuja päälle omasta pihasta tuoretta oreganoa. Kauniilta näyttävät, kaaliruuissa on vain omanlaisensa tömäkkä tuoksu. Kiitos selkeästä reseptistä. Ps itse puristin taikinan kuivaksi vasta, kun laitoin pellille – aikamoisen määrän nestettä sain pois ja tein pellilisen asemesta 4 pienenpää, jotka mahtui samalle pellille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *