Kulttuuri, Matkustaminen, Parisuhde, Perhe, Tyyli, Ura

Sopeutua vai ei?

Miten syntyperältään Los Angelesilainen voi sopeutua eri osiin Suomen maata? Tällä hetkellä yhdistän kaksi kotia niin että reissaan Tampere-Äkäslompolo väliä kahden viikon välein.

Lähinnä mua itseäni alkoi mietityttämään kysymys johon törmään muutaman kerran viikossa. “Miten sä olet sopeutunut sinne Lappiin?” Niin no… Oonko mä sopeutunut? Tarviiko mun sopeutua? Mitä on sopeutuminen?

Mä olen niin erikoislaatuinen luonne että varmaan “piruuttanikin” olen vastaan valtavirtaa. Mä rakastan Lapissa tiettyjä asioita, mä rakastan Tampereessa tiettyjä asioita, rakastan Mäntässä tiettyjä asioita (olen kirjaimellisesti syntynyt Mäntässä, mutta pari viikkoisena lähdin takaisin äidin kanssa Losiin koska meidän koti oli siinä vaiheessa siellä), rakastan Las Vegasissa tiettyjä asioita (levoton sielu otti irtioton tyttäriensä kanssa sinne vuonna 2011 jotta tytöt sai kokea USAlaista koulujärjestelmää). No joo, mutta pitääkö mun sitten päättää mikä paikka on paras? En mä pysty. Joten mä tein erikoislaatuisen ratkaisun. Nää kaikki paikat kun kerran on “sisäänrakennettu” minuun, niin vien ne kaikki mukana paikasta riippumatta.

Lapissa rakastan tätä hiljaisuutta, mutta samaan aikaan inhoan tätä hiljaisuutta… Miten se on mahdollista? Hyvin. “Rock, rauha ja rakkaus.” Tarvitsen kaikkia, mutta omaan tahtiini. Mä voin elää Las Vegasilaista tyyliä vaikka oon Äkäslompolossa. Miten? No varsinkin sesonkiaikana kun tämä paikka on tulvillaan ihmisiä sieltä, täältä ja tuolta. Heidän kanssaan höpiseminen on mulle ominaista. Ette usko kuinka paljon ystäviä ja tuttavia olen saanut aluksi tuiki tuntemattomista ihmisistä. Mikä meitä sitten yhdistää? Aito kiinnostus toiseen ihmiseen. No joo, ja mites se hiljaisuus ja rauha saadaan sitten Tampereella? No ihan samanlaiten kuin täällä. Ei siellä kukaan “häiritse” jos et ole avoin sille. On paljon metsää, on paljon teitä joissa et kohtaa ristin sielua niin halutessasi.

Yhteiskunta, on se sitten maassa missä hyvänsä, määrää hyvin pitkälti normit. Mutta onko sen oltava niin. Uskon että yhteiskunta pärjää varsin hyvin ilman että minun tarvitsee elää kuten “kuuluu”.

JVGn ja Pete Parkkosen biisissä sanotaan niin hyvin.. “Nää vuodet ollu tuulisii, sä oot ollu juuri siin.” Mä oon elellyt pitkin poikin ja kokenut paljon. Mulla on mies joka on ollut “juuri siinä”. Hänellä on unelmia, minulla on unelmia. Mua eniten pelottaa että jätän elämäni elämättä. Tällä tietoa minulla on vain yksi elämä ja minun täytyy se elää niin kuin haluan. Olen valmis panostamaan siihen että elän oman näköiseni elämän. Fakta on se, että Äkäslompoloon minut toi rakkaus. Mutta rakkaus antaa myös mulle mahdollisuuden elää muualla kuin Äkäslompolossa. En halua sopeutua, en aio sopeutua. Niin kauan kuin en tee kenellekään pahaa niin koen että minulla on siihen oikeus.

Kuka minä olen? Michele Murphy-Kaulanen.

 

Instagram / Facebook / Snapchat: Kauppiaanrouva1 

130 thoughts on “Sopeutua vai ei?

  1. Olipa kiva lukea sinusta. Hienoa, että ooet sopeutunut tänne Lappiin. 😊👌👍

 1. Juuri näin:” Olen valmis panostamaan siihen että elän oman näköiseni elämän.”
  Olla se mitä on ja elää siinä hetkessä ja paikassa missä kulloinkin on.
  Itse elän ulkomailla tällä hetkellä ja elän täällä oman näköistä elämää omalla tavallani…eikä ole tarvinnut sen kummemmin ”sopeutua”…hyvin oon mennyt tälläisenään. ..rauhallista joulun aikaa sinne sinulle .

  1. Ja näin sen kuuluu olla! ❤️ Kukaan ei voi elää kenenkään muun kengissä kuin omissaan.

 2. Jo kyllä…ulkomalisena voin samastua aika moneen asiaan mitä kirjoitit. ❤
  Sitä huolimatta, pahin kysymys mitä sulle oli esitetty elämäsi aikana? Onko vuoristorata sun juttu huvipuistossa?

  1. ❤️ Pahin kysymys mitä mulle on esitetty on lähipiiristä odottaessani keskimmäistä tytärtäni. ”Mitä luulet? Ei kai ole kovin tumma? Voi olla hankala kasvaa täällä Suomessa.” Se loukkasi.

   Ja eipä juuri vuoristoradat innosta 😂 Pelkään korkeita paikkoja.

 3. Nainen, sä oot ihana ❤️ Se on juurikin näin, oot se kuin oot, missä ikinä ootkin 😍👌🏼

  1. Kiitos!! ❤️❤️ Parasta mitä nainen voi toiselle tehdä on tsempata! 😃

 4. Ihailtavaa miten pystyt samaan aikaan miettimään lapsiasi ja miestäsi kun rakennat omannäköistä elämää !!💕
  Luen jatkossa mielelläni blogiasi 🙂

  1. Voi että, kiitos!! ❤️❤️❤️ Toivottavasti olen jatkossakin lukemisen arvoinen 😃

 5. Jotenkin kadehdin sinua, on rikkaus että on mahdollista matkustaa kahden paikkakunnan väliä, varsinkin kun kummatkin paikat on Suomen parhaita. Mutta varmaan se on raskastakin. Ja teidän ohjelma on huisin hauska. Sampon kans ei taida tulla aika pitkäksi.

  1. On se raskasta välillä, ei sitä voi kieltää ❤️ Mut aika aikaa kutakin. Sit jos tulee fiilis et ei enää, niin sit pitää miettiä uusia tuulia. 😃
   Kiitos kun seuraat! ❤️

 6. Voi ihana Sinä❤️Kiitos että jaksat jakaa meille. Mahdoit joskus jo kysyäkin tätä sinulta.🙊Juutun seuraajaksi 👍🏼

 7. Kirjoituksesi kuvaa hyvin sitä, kuinka ihminen, joka uskaltaa heittäityä tavallasi, pystyy myös katsomaan asioita monelta eri kantilta. Usein haetaan turvaa keskittymällä yhteen paikkaa, asiaan ja elämä voi olla hyvin kapeaa, näköalatonta. Olet rohkea, turvan elämässä voi löytää muualtakin kuin asumalla ja elämällä vain yhdessä paikassa.

 8. Olette tosi kiva perhe;) Kiva seurailla tekemisiä. Positiivistä meininkiä. Voisit kirjoitella vaikka joululahja ideoista.. Nyt jotain aivan erilaista vaikka naisille;) Terv. Virosta;)

  1. No siinäpä ideaa 🙂 Miten myöhällä iskee paniikki kaikista lahjoista 😀

 9. Pitkään seurannut sinua ja elämääsi somessa. Oot huippu tyyppi! Ihanaa, että alat kirjoittamaan tänne<3

 10. Jee. Seuraan instassa ja snäpissä ja varmasti otan myös blogisi luettavaksi. Se että olet oma itsesi ilman teeskentelyä ja mielistelyä tekee sinusta juuri sinut ja ihmisen ketä mielellään lukee ja seuraa. 😍 pysy aina tuollaisena kun olet, älä koskaan ikinä muutu… 😊

  1. Kiitos <3 On paljon iisimpää olla oma itsensä. Ei unohdu mitä roolia milloinkin pitäis vetää 🙂

 11. Mieluummin vois kysyä miten ihmeessä sopuduit koko maahan? Kateellisia ja pienisieluisia otuksia täynnä 🙂 Kyllä lappiin sopeutuu helposti. Toisin olis isoon kaupunkiin sopeutuminen mulla aika työlästä.

   1. Monta muuttoa takana. On Hesaa,
    Tamperetta ja Turkua yms. mutta nyt mieli lepää. Terkut Posiolta 🙂

 12. Hyvin mielenkiintoinen ja omaakin katsantoa avartava. Kaikissa paikoissa (manitsemasi) on hyvät ja huonotkin puolensa. Muta se lapin kulta on se joka siellä pitää ja ihmiset jotka sinne turistina tulevat ivatkin sitten ihan aitoja omia iseään. Ihanasti kirjoitat ja olet hyvin avara ja laaja sydäminen ihminen. Tykkään todellakin!!!

  1. Näinhän se on. Jokaisessa paikassa on omat hyvät ja huonot puolensa <3

 13. Kyllä nykyään tuntuu olevan koko kylän juttu jos jotain tekee. Itse olemme mieheni ja kuuden lapsen kanssa muutettu toista kymmentä kertaa suomen sisäisesti miehen työn perässä ja tuntuu että en jotenkib ole löytänyt sitä itselle sopivaa ”rauhaa” oikeen missään. Luonteltaan ollaan molemmat sellaisia kulku kissoja 😁 meitä se ei haittaa mut muilta tulee kommenttia että vaikuttaako se muuttaa kokoajan ja ei se elämä siitä sen helpommaksi muutu. Mutta jokainen tehköön niinku itse parhaaksi näkee ja perheelle sopivan ratkaisun 😍 mielelläni lueskelen tätä blokiasi.

  1. Kiitos <3 Ja se on noin. Ulkopuolelta on helppo huudella, mutta oispa hyvä kun ensin saatais ne omat asiat kuosiin 😉 Tsemppiä teille <3

 14. Ihailen sun aitoutta ja positiivisuutta!!❤ mahtava eka postaus, jatka samaan malliin!

 15. Ihana kirjoitus! Tässä on varmasti uusi blogi mitä alan seurata 🙂 ihana seurata miten kerkeät paikasta toiseen ja olet silti aina niin iloinen ja energinen.

  1. Kiitos! ❤️ Enkä mä kyl aina ole. Mutta sehän onkin vain hyvä aihe kirjoittaa 😃

 16. oot ihana supernainen jolla on hyvin jalat maassa 🙂 💪💪 jatka samaan malliin !

 17. Kenenkään ei tarvitse sopeutua/lokeroitua tiettyyn muottiin muiden ihmisten puheiden/arvostelujen vuoksi. Jokaisella on oikeus elää omaa unelmaa ja nauttia siitä, jos siihen on vain mahdollisuus.🤗

 18. Onks kiva elää toisen siivellä? Ilman sampoo sä et ois mitään. Oisit köyhä paska.

  1. En vielä käsittääkseni avannut tilisaldoani kummassakaan blogissa, mutta koitanpa olla vähemmän köyhä paska 😂
   Kaikkee hyvää sulle ❤️

 19. Itsellekin ajankohtainen asia. Muutin viime viikolla kaupungilta vähän syrjempään missä on rauhallisempaa. Nyt sitten täytyisi ”sopeutua”, ainakin muiden mielestä.. Ajattelin olla kyllä ihan oma itseni missä sitten aina asunkaan 🙂
  Tsemppiä ja ihanaa joulun odotusta sinulle ❤

  1. Ja pysykin omana itsenäsi ❤️❤️ Hurjasti tsemppiä täältä 😃

 20. Ihan mahtavaa, oikeastaan huippua et säkin kirjotat blogia 🙂 jee!! Yks innokas lukija ainakin täällä! Ja aivan totta joka sana sun tekstissä. Ite asun pienellä paikkakunnalla ja ihmiset aina haukkuu miks asun täällä tai pärjään täällä. . OON niin kyllästynyt siihen. Sillee tästä on noin puolen tunnin ajomatka Helsinkiin ja vähän alle 2h Tampereelle, et en mä niin korvessa oo 😀 Ihmiset vaan ei joskus tunnu ymmärtävän sitä et me ollaan erilaisia ja musta se on niin mahtavaa! Mut paljon terkkuja sinne teille ja paljon onnea blogiurallekkin♡!

  1. Kiitos ja hurjasti tsemppiä!! ❤️ Eletään niinku hyvältä tuntuu!

 21. Tosi hyvin kirjoitettu teksti, oli ihana lukea ja minutkin miettimään asiaa!:) olet mahtava

 22. Hei, Ihana kirjoitus
  Itse asuin kymmenkunta vuotta siellä kylällä aikana jolloin turistiaika oli paljon suppeampi kuin nykyisin . Sopeutuminen vei kaupunkilaiselta jonkun aikaa ,mutta sydän jäi sinne muutettuani pois elämäni muutosten myötä .Hyvät ystävät tapaan siellä vuosittain .Nauttikaa ihanasta luonnosta ja ihanasta elämästä. ❤

 23. Ihana kirjoitus. Itsekin olen asunut siellä Täällä elämäni aikana. Olen tuntenut kodin olevan siellä missä milloinkin olen ollut. Elämä on ollut rikkaampaa juuri sen takia että on välillä muuttanut johonkin.

 24. Ihana Minttu❤ Todellaki seuraan. Oot aito ja ihana oma ittensä. Ennemmin seuraan aitoa elämää ,kuin tyyliii ” kaikki on ihanaa” ;)Tsemppiä Mintulle

 25. Juuri näin älä vaan jää paikallesi. Elämä on elämisen arvoista loistava teksti 😍 zemppii sinne ja elämäää elettäväksi 😍😍💪💪💪

 26. Olet ihana ja aito <3 ja juurikin oman näkönen elämä voiko sitä paremmin elämää kuvailla <3 nautitaan hetkistä, unolmoidaan, touhutaan ja toilaillaa 🙂 niin että ei tarvi kiikkustuolissa miettiä mitä oliskaan voinu tehä 🙂

 27. Juuri näin, sopeutua voi monella eri tavalla, itse asun maalla ja olen saanut lukuisia kertoja vastata ( varsinkin nuorena) siihen miten viitsin asua maalla kun kaikki on kaukana, no ei ole täällä on tilaa olla ja hengittää

 28. Hienoa että voi olla oma itsensä niinkuin sinä olet et turhaan esitä mitään mitä et ole ja nautit kaikesta mitä teet perheesi kanssa ois kiva ja hieno katsella ja kuunnella sinun juttuja siellä lapissa 🙂 vaikka on pieni paikka ja vähän asutusta mutta se luonto ja hiljaisuus on in…<3

 29. Aitoja ihmisiä, niitä tämä aika tarvitsee. Kiitos kun jaat aitoa elämäänne meille empiville, ei niin rohkeille😀! Aivan mahtavaa seurattavaa! Kerro joskus, miten kaupan muut työntekijät suhtautuu tähän avoimuuteen. Ihanaa joulunalusaikaa, niin Tampereelle kuin Äkäsjärven rannallekin😊!!

  1. Kiitos samoin! ❤️ Postaus kaupan väestä kuulostaakin hauskalta! ❤️❤️❤️

 30. Olet upea mahtava nainen joka on määrätietoinen, hauska ja suora.
  Ilolla seurailen jatkossa blogiasi❤❤❤
  Ilolla seuraan myös aitoa elämää eikä kyllä tyylissäkään mitään vikaa ole. Rohkeita valintoja Hanski 😉

 31. Onnea valitsemallasi uralla eli rohkeudesta elää omaa elämää. Olet nyt ja tulet toimimaan monelle esikuvana. Kiitos siitä!

 32. Kiitti mukavasta jutustasi, ilo seurata sun elämää. Olethan hiukan erilainen kun olet tullut kaukaa paluumuuttajana ja asettunut Suomeen. Isäni oli myös Mäntässä syntynyt. Olet aito itsesti joka hetkessä ja sitä on kiva seurata. Jounin kanssa ei ihan kuka vain jaksa touhuta, siitä pointsit myös! Kiva odottaa mitä vain juttuja sulta, onnea matkaan!

  1. Paljon kiitoksia! ❤️ Ja kyllä vain, ei täällä aika pitkäks käy. 😃

 33. En usein lue tämmösii, oikeestaan en koskaan. Mutta tää herätti niin paljon kiinnostusta et avasin sun blogin ja ihastuin. En tiiä mut kirjotit jotenki niin kivasti semmosta tekstii mitä jaksoin lukea😁! Jatkossa toivon et kirjotat just tämmöstä kiinnostavaa ja kivaa luettavaa en osaa sen paremmin sanoo mitää mitä voisit kirjottaa mut keksit varmasti itsekin mistä haluat kirjottaa🧡

 34. Olis kiva kuulla miltä tuntuu elää useammassa osoitteessa jotta voi olla hyvä äiti lähellä!

 35. Ihanaa, täyttä ja positiivista elämää Minttu! Tuun niin hyvälle tuulelle, kun katson sua ja Sampoa ohjelmassanne. Arjen pieniä iloja, sattumuksia ja rakkautta. Elämää! Keep going, girl! 👍❤

 36. Hyvä teksti! Seuraan ehdottomasti blogias! <3 Minäkin aikoinaan kirjoittelin sairauksistani ja miten selvitään päivästä toiseen mut sit lopetin ku kaikki sukulaiset ei digannu..se ärsytti kyl ku kuuntelin niitä. Mut oot hyvä kirjoittaja ja snäppääjä 🙂 saat mut hyvälle tuulelle 😀 kuin myös Sampo. Ei muuta kuin paljon tsemppiä blogiin!!! Innolla odottelen uusia tekstejä!

  1. Voi ei… Olisit jatkanut vain <3 Ei kaikesta kaikkien tartte tykätä, pääasia että mennään eteenpäin omina itsenämme 🙂 Ihanaa päivää! <3

   1. Näinhän se on 🙂 saas nähä jos tässä innostuu taas kun sun blogia lukee 🙂 kiitos ja ihanaa päivää sinnekin <3

 37. Mä vaan pidän sun tyylistä olla ja elää! Olet esimerkki ja mahtava sellainen, jatka samaa rataa!

 38. ❤ Ihana Minttu ❤ Olisi kiva lukea ajastanne tyttöjen kanssa, kun asuitte Losissa.

  1. Se tulee varmasti <3 Otan vaan tytöiltä heidän mielipiteitään mukaan 🙂 Kiitos idiksestä! <3

 39. Kiva ku aloit bloggaan 🙂 sulla on niin mahtavia huulipunia ja rakennekynsiä aina niistä olis kiva kuulla lisää:)

 40. Ihania kirjoituksia kerrankin ”normaalista” elämästä ❤ näitä jaksaa lukea 👍

  1. ❤️❤️ Kiitos! Välillä tuntuu et oon kyllä kaukana normaalista 😂

 41. Olipa kivasti kirjoitettu. Otit hyvän kannan tohon sopeutumiseen. Pääasia että olet kuin ”kotonas” kaikissa paikoissa. Jos et viihtyisi niin sit kai voisi sanoa ettet tykästynyt paikkaan eikä sanoa ettet sopeutunut.

 42. Oon ihan samoilla mielin! Nautitaan tästä elämästä nyt, kukin omuntakeisesti ❤

 43. Tekstisi puhutteli mua tosi paljon ja herätti ajatuksia oman elämäni suunnasta. Olen aina kokenut sanan sopeutua (jos pitäisi vain yhteen paikkaan) ahdistavaksi. Miksen voisi mennä ja olla vaikka kahdessa eri paikassa ja matkustaa niiden väliä? Vanhemmilta ihmisiltä tulee helposti kuultua että et koskaan saa miestä kun et osaa asettua, koita tyytyä osaasi ja mitä sinulla on nyt, ethän voi tulevaisuudessa reissata lasten kanssa noin.. Miksen voisi? Miksi pitäisi asettua? Meillä on se yksi elämä käytettävänä. Tosi rakkautta on se kun antaa toiselle liikkumatilaa.. Kiitos upeasta tekstistä <3 Rohkaisit minua päätöksien tekemisessä!

 44. Samaa mieltä.Niin kuin Kalevala Korun Duudsonien korun toisella puolella on teksti LIVE YOUR DREAM.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *